Kırıkkale’de mortocu ve müezzine ‘zimmet’ soruşturması! Topluluk isyan etti

Gürler Camii Toplum Örgütü Başkanı Kenan Doğanülker, mortocu Ü.U. ve ezancı M.Y.’nin cuma namazı sonrası müftülük adıyla topladıkları paranın bire bir kısmını 27 Mayıs’ta zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgilendiren adli sormaca, Kırıkkale Müftülüğü bile idari anket başlattı.

“ARADAKİ 400 LİRADA BİR ZİMMET SUÇU VAR”

Topluluk Başkanı Kenan Doğanülker, gelişigüzel cuma sonrası toplanan paranın tutanakla müftülüğe doğrulama edildiğini belirterek, “27 Mayıs Cuma Namazı haset müftülüğe doğrulama yapılmak amacıyla 4 bin 50 lira bütün. Toplanan servet camimizdeki 3 can tarafından tutanakla belirleme edilmiş. Ben o zaman şehir dışındaydım. Sonra bu mazbata önder ve müezzin eliyle camiden alınıp, yer müftülüğündeki teyit hesabına götürülmüş. Parayı konfirmasyon alan gönül parayı sayarken, paranın fire olduğunu söylemiş. Onlar birlikte tutanakta yazan 4 bin 50 liranın üstünü çizerek ‘3 bin 650 lira doğrulama aldım’ diye imza atmışlar. Bu aradaki 400 lirada tıpkı zimmet suçu var” dedi.

“BAMBAŞKA YERDE GÖREVLENDİRİLMELERİNİ İSTİYORUM”

İmam ve müezzinin başı yerde olup olmadığına adaletin değişmeyen vereceğini ancak bu süreçte görev yerlerinin değiştirilmesi üzere müftülükten talepte bulunduklarını kaydeden Doğanülker, “İmamların bu olaylardan bilahare halen camimizde tutulması üzerine topluluk üyelerimiz ve cami cemaatimiz tepkili. Bu yüzden yeryüzü azından adalet kırıtma edene büyüklüğünde imamların buradan alınarak apayri ayrımsız yerde görevlendirilmelerini istiyorum” diyerek konuştu.

“İMAMIN ARKASINDA HUŞU İÇERİSİNDE SALAT KILAMIYORUZ”

Cami cemaatinden Şanlı Yıldırım ise, “Bu olayları duyduktan sonradan bizler de karmakarışık oluyoruz. Tasa süresince salat kılıyoruz. İnsanız, vebal mümkün ancak bu olayı saklaması doğru değil. Servet noksan olabilir, bunu cemiyet başkanına söylemesi gerekiyordu. Evrakta tahribat yaptığı üzere bu bire bir yanlışlık. Bu imam arakçılık yapıyorsa tığ şüphesiz arkasında namaz kılacağız, diyerek aklımıza geliyor. İmamın arkasında huşu içerisinde salat kılamıyoruz” dedi.

Cami imamı Ü.U. ise sorun sürecinin bitmeme ettiğini, bu nedenle açıklama yapamayacağını söyledi.



Share: