Kırıkkale’de okullar yıpranmamış eğitim tedrisat yılına hazırlanıyor

Kırıkkale genelinde kestirmece 230 okulda bitmeme fail ihya ve tamir çalışmalarının kullanılmamış eğitim bilimi öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

İl Milli Yetişek Müdürü Dirimlik Santralci, Ağır Yakınlarında İlkokulu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarda devam eden güçlendirme ve onarım çalışmalarını derhâl bitirdiklerini söyledi.

Yeni okul inşaatlarının da hemen bitmeme ettiğini anlatan Telefoncu, şöyle konuştu:

“gaz dönüşümlerimiz vardı, onları bitiriyoruz. Okullarımızın kâffesi tadilattan geçiyor. Tahminî 230 okulumuz var ve hepsinde onarımlarımız sürüyor. İlk kere ilimizde bu büyüklüğünde şişman tıpkı yatırıma kavuştuk. Bakanımız daha geçmiş açıklamıştı, ilimize 370 milyon teklik kabil büyük bire bir bütçe ayırdılar. Kırıkkale adına bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda 120 okulumuzun iri tamirat ve güçlendirmeleri bitmeme ediyor. Birçoğunu bitirdik. Eğitim Bilimi talim yılının başında bile inşallah bütünü münteha olacak. Bu anlamda hep okullarımıza dokunduk. İnşallah çocuklarımıza ve öğretmenlerimize pir aynı yetişek talim başlangıcı yapacağız. Öğrencilerimiz okullarına geldiklerine temiz, kendilerine uygun bir düz bulacaklar.”

Share: