Kıymet Albayrak: Azmettik, Savaş Verdik ve Parçalanmamış Engellemelere Karşın Bu Nazik Projemizi Tamamlamayı Başardık

Tekirdağ Büyükşehir Şehremini Eder Albayrak, belediyenin yeni bakım binasının açılış töreninde, “Binamızın yapımıyla ait olarak tahsis edilmiş olan yüreklilik, İller Bankası eliyle tek taraflı kendisine durduruldu. Eskimemiş bir hakikat oluşturarak projemize bitmeme ettik. Fakat 2018 yılından arıtma kararnamesine istinaden yüklenici firmanın ihaleden çekilmesi, yapım çalışmalarımızı kesintiye uğrattı. Atamızın bildirme el koşullarda birlikte on paralık azalmayan inanç, oturma ve azminden ilham alarak azmettik, savaşım verdik ve umum engellemelere karşın bu büyük projemizi tamamlamayı başardık” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin eskimemiş hizmet binası, zaman CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Valör Albayrak, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“MAVİ GÖZLÜ KENTİMİZİN BU YENİ HAYAT MERKEZİNE, CUMHURİYET DEĞERLERİMİZE VE ATATÜRK’ÜN ÇAĞCIL FİKİRLERİNE BAĞLILIĞIMIZIN BİR İFADESİ ADINA ATATÜRK MAHALLESİ ADINI VERDİK”

“Bugün, Tekirdağ amacıyla tarihi bir devir. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin kullanılmamış bakım binamızı hizmete sunmanın hava ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eskimemiş bakım binamızın projesini, düzenlemiş olduğumuz millî mimari yarışması sonucunda belirledik. Modern kentçilik anlayışımızın bir ürünü olan bu büyük proje, kullanılmamış bakım binamızın yapımının birlikte yeni bir kent merkezi oluşturmasını da kapsamaktadır. Hizmete sunmuş olduğumuz yer, park, ticaret merkezi, bulvar yolları, cadde ve sokaklar, hemen büyüyen ve gelişen kentimizin planlı tıpkısı şekilde gelişmesine imkan tanıyacaktır. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile kurumsallaşma çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Enerjik ve özverili ekibimizle birlikte halkımıza elan ferah koşullarda hizmet vereceğiz. Gökçe gözlü kentimizin bu yıpranmamış dirim merkezine, Cumhuriyet değerlerimize ve Atatürk’ün çağcil fikirlerine bağlılığımızın aynı ifadesi yerine ‘Atatürk Mahallesi’ adını verdik. Bire Bir şekilde, yıpranmamış bakım binamızın bulunduğu 57. Alay Cadde’mizin ismiyle Çanakkale Savaşı’nda kabile yazan kahramanlarımızın eke hatırasını yaşatacağız.

“AZMETTİK, SAVAŞIM VERDİK VE TAM ENGELLEMELERE RAĞMEN BU IRI PROJEMİZİ TAMAMLAMAYI BAŞARDIK”

Eskimemiş hizmet binamızın yapımıyla ilişkin namına tahsis edilmiş olan kredi, İller Bankası tarafından tek yanlı adına durduruldu. Yeni tıpkısı ana oluşturarak projemize devam ettik. Fakat 2018 yılından arıtma kararnamesine güvenerek yüklenici firmanın ihaleden çekilmesi, yapım çalışmalarımızı kesintiye uğrattı. Atamızın bildirme el koşullarda dahi hiç azalmayan inanç, kararlılık ve azminden sabah yeli alarak azmettik, uğraş verdik ve tamam engellemelere rağmen bu büyük projemizi tamamlamayı başardık. Çokça ilginçtir kim hem engelleyenler hem dahi ikide bir basına olgun verip ‘Niye bitmedi’ diyerek bizi ihtarname edenler, bir iktidarın buradaki domestik yöneticileri. Temas şeye karşın tığ bu projeyi bitirdik, 100 sene birlikte geçse bu proje Tekirdağ’a hizmet edecek. Sosyal demokrat belediyeler olarak göstermekte olduğumuz başarının; türe, hukuk ve doğruluk mücadelesiyle Türkiye’ye rüya olan Umumi Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Ulus İttifakı’nın iktidarı ile sonuçlanacağına olan inancım tamdır. Yerelden iktidara yürüyüşümüz kararlı tıpkı şekilde devam ediyor.”



Share: