KKTC heyeti Antalya OSB’de incelemelerde bulundu

Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile KKTC Tutum ve Enerji Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’deki OSB’lerin kurulum ve idare süreçleri hakkı vukuf almak üzere Antalya OSB’ye beceri konuşma gerçekleştirdi.

KTSO ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir gök bilimi, Antalya Tevhit Sanayi Bölgesi (Antalya OSB) Başkanı Mürtefi Ilkbahar’ın misafiri yerine, Bölgeye beceri musahabe gerçekleştirdi. Antalya OSB ile KTSO ortada mayıs ayında imzalanan mentör-menti teşrikimesai protokolü çerçevesinde düzenlenen ziyarette, KKTC Tutum ve Erke Bakanlığı Uran Dairesi Müdürü Cevahir Kavunoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Bakanlık Müdürü Osman Çağakan, KTSO Asbaşkanı Mustafa Ersözlü, KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Korkulu, KTSO Umumi Koordinatörü Sarih Özoğul, KTSO Endüstri Bölgeleri Sorumlusu Ahmet Yeltekin, KTSO Aut İlişkiler Uzmanı Gizem Alışkan saha aldı. 4562 basit Organize Endüstri Bölgeleri Kanunu ve Aplikasyon Yönetmeliği ile ait bilgi kabul etmek ve Antalya OSB’nin gani ve yaşıt uygulamaları yerinde görüp incelemeyi amaçlayan heyete, Antalya OSB Başkanı Yüce Ilkbahar, T.C. Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı Uran Bölgeleri Umumi Müdürü Fatih Turan ve Antalya OSB Mıntıka Müdürü İlhan It Canlı vasıtasıyla etraflı bilgiler verildi.

“Değme konuda bilgelik verildi”

Toplantıda KKTC heyetine, 4562 sayılı Tevhit Uran Bölgeleri Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hakkında ince bir lokma tatlısı yapıldı. OSB kurulum süreçlerini sevk ve idare edecek müteşebbis heyetin fariza ve yetkilerinden, OSB düzlük intihap çalışmalarına, imar planlamasından havza müdürlüğü organize yapısına, zir çatı çalışmalarından düzlük tahsisine kadar, OSB’lerin meram, ilim ve görevlerine dair kül detaylar, heyete aktarılıp rapor halinde sunuldu. Tüm periyot süren çalışmaların sonunda Antalya OSB Maharet Koleji’nde da incelemelerde kâin KKTC heyeti, programlarını Ahmet Kasapoğlu Mobilya firmasına yaptıkları müzakere ile sonlandırdı.

“OSB’leri OSB’ler kurmalı”

KTSO Başkanı Ulvi Kamacıoğlu’nun Antalya OSB ziyareti esnasında kararlaştırdıkları mentör-menti iş birliği protokolünün, meyvelerini vermeye başladığını aktaran Antalya OSB Başkanı Mehabetli Bahar, “Antalya OSB, büyüklüğü ve organize kabiliyeti bakımından Türkiye’nin denk OSB’lerinden biri konumuna geldi. Hayata geçirdiği projeler ile OSB’lerin gelişmesine önderlik yazar, ‘Yeni Çocuk OSB’ kültürünün oluşmasında muhteşem bir fiyaka üstlendi. Antalya OSB’nin kalık asra yaklaşan bu deneyimini, KKTC ve KTSO ile paylaşmaktan iri bir öz saygı duymaktayız. Kurumlar arası iletiştim ve aksiyon birliğini artması üzere Antalya OSB’den tıpkı ekibin bile KKTC gitmesini, hikmet ve deneyimlerini aktarmalarını sağlayabiliriz. Temenni edilmesi halinde bu hizmeti vermekten, bu faydayı sağlamaktan bile balaban aynı sevinme duyarız” dedi.

” KKTC’ye elimiz ve aklımız meşgul dönüypruz”

Ziyaretin seçme yönüyle oldukça artağan geçtiğini nâkil KTSO Asbaşkanı Mustafa Ersözlü, “Antalya OSB Başkanı Büyük Ilkbahar ve ekibinden Türkiye’deki OSB’lerin mücahede sistemi için çokça koskocaman bilgiler aldık. Idari ve sistemsel olarak haddinden fazla farklı noktaları görme şansımız oldu. Türkiye’nin bu büyüklüğünde gelecek gitmesinin, ihracatının artmasının altında yatan sebepleri gördük, çok bereketli aynı hep kurgulanmış, haddinden fazla adamakıllı tıpkısı yönetim şekli oluşturulmuş. Çap ve sanayici hareket birliğinin çök evire çevire ayrımsız örneği hayata geçirilmiş, buna şahit olduk. Hedefimiz böyle benzeri modeli KKTC’de birlikte hayata geçirmektir. Umarım bizler da Türkiye gibi kudretli oluruz ” şeklinde konuştu. – ANTALYA

Share: