Kol Vaadiyle Tensel İstismarda Bulunduğu İddia Edilen Özel Tür Müdürü Suçlamaları Reddetti: “Whatsapp Konuşmasına Dayalı Videoteyp Ana Değil”

ENES DUYGUSAL ÖZMEN

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde özel kalem müdürü adına görev özne Cemal Hatırlı, tıpkısı kadına kol vaadiyle cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddiaları reddetti. Hatırlı, “Sosyal hesaplarda yapılan paylaşım içeriğindeki WhatsApp konuşmasına dair videoteyp hakikat değildir. Tensel güdü ile işlenen suçun mağduru kimdir? Hususiyet önünde herhangi bir soy hesabı vermeye amade olduğumu, ancak ismimi ve ailemi kilolu benzeri sanı altında bırakmaya çalışanların elbet yargıya hesap vereceğini izah etmek isterim” dedi.
Cemal Saygın, zaman yaptığı mukayyet açıklamada, bire bir kadına kol vaadiyle cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Saygın, açıklamasında şunları kaydetti:
“Detaylı süredir bitmeme eden ve bundan sonra ahlak sınırlarını aşarak, ailemi da içine katarak tarafıma düzenlenen itibar suikastı için açıklama etme gereği duydum. Niğde iline geldiğim günden itibaren özel kalem müdürü namına görev yaptığım kurumum için, acısıyla tatlısıyla 5 yıla yakın süredir gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Bu bulunmaz görevimi hesabına getirirken amirlerime alın mahcup olmamak ve işimi hakkıyla muktedir olmak için büyük fedakarlıklar yaptım. Ancak benimle ferdî problemleri olanlar marifetiyle, çalım amirimle olan fotoğrafın paylaşıldığı tarihte görüntülük görüntüsü alınarak hakkımda belgelik yapılması yoluyla düzenlenen bir şekilde bir nice baskıya ve iftiraya maruz kaldım.
Son bir haftadır, kaynağı belirsiz emanet ya birlikte şahıslar tarafından atılmış, ahlak sınırlarını aşan, montajlanması berenarı gösterişsiz olan tıpkı video ile yapılan bu iftiralar ve ithamlar ile çabalamak zorunda kaldım. Bugün bu doğruca mücadelemi türel zemine taşıyarak hakkımda bu öz saygı suikastına kalkışan, buna destek veren ve hakkımda arz ufak bilgisi olmamasına rağmen beni topluluk uğrunda linç etmeye çalışanlara en ayan cevabı hız ile isnat etmek amacıyla cürüm duyurusunda bulundum.
Hakkımda uluorta bilip körlemeden çökelge atmaya koruyucu ve bu iftiralara eş olan cemi içtimai iletişim araçları hesaplarını ve iletişim araçları organlarını üstelik tek bir tane belirledik. Bu eşhas için da suç duyurusunda bulunduk. Bu iftiranın güçlenmesinde kimin payı varsa hepsiyle bildirme andıran zamanda mahkemede görüşeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ülfet devletinin adaletine güvenimiz sonsuzdur.
Hakkımda sistemli yerine yapılan paylaşımlar izleme altındadır. Bu konuyla ilişkin cezai soruşturma devam etmektedir. Bu soruşturmanın sonunda tarafıma atılan suçlamanın temelsiz olduğu, sahte delillerle suçlamalarda bulunulduğu ortaya çıkacaktır.
Içtimai hesaplarda yapılan paylaşım içeriğindeki WhatsApp konuşmasına dayalı video esas değildir. Cinsî saik ile işlenen suçun mağduru kimdir? Ahbaplık uğrunda rastgele kalem hesabı vermeye amade olduğumu, fakat ismimi ve ailemi çetin benzeri zan altında bırakmaya çalışanların elbet yargıya adisyon vereceğini yayımlamak isterim.”
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Fakirlik, konuya ilgili geri yaptığı açıklamada, Cemal Etkili’ı istifaya çağırma etmişti.
Niğde Ömer Arı Çıpa Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise “Serencam günlerde kaynağı/göndereni belirsiz e-misil ve içtimai iletişim araçları hesaplarında saha düz iddialara ilgili olarak, isnatta bulunulan personelimiz hakkında idari inceleme/sormaca başlatılmış olup, inceleme/anket tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” denilmişti.
So­ruş­tur­ma çıban­la­tıl­ma­sı­nın ar­dın­dan Cemal Saygı’nın ye­ri­ne Misyon Dürüst­evet­pı’nın özel çeşit mü­dü­rü ola­rak atan­dı­ğı be­lir­til­di.

Share: