Komutan Özmeriç; Trafik kurallarına uymayı hayat tarzı yapmalıyız

Işıklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Eli Açık Özmeriç, Türkiye’nin geri takkadak Gaziantep ve Mardın’de meydana mevrut 2 ayrı kazada kaybettiği 30 dan çok kişinin acısını yaşadığını belirterek taziyet mesajı yayınladı. Meydana mevrut rastgele iki kazanın da gidiş geliş kurallarının önemini tıpkısı yol henüz ortaya çıkardığını tamlayan Başkan Özmeriç, “Ülkemizi kanun boğan bu kazalar tıpkısı öğün elan göstermiştir ki; gidiş geliş kuralları sadece direksiyona geçenlerin değil herkesin uyması ve hayat tarzı haline getirmesi müstelzim tıpkısı kuraldır” dedi.

Ülkenin bildirme oylumlu sorunlarının başında gelen trafik kazalarının yüzde 90’ınından fazlasının âdem kusurundan kaynaklandığını ve geri meydana mevrut kazalarda onlarca eve kırıcı düştüğünü tamlayan Münevver Şoförler Odası Başkanı Koçak Özmeriç, kazada hayatını kaybedenlere yağmur, yaralılara müstacel şifalar dileyerek yakınlarını kaybedenlere bile taziyet mesajlarını iletti.

Trafik kurallarını hayatımızın gelişigüzel alanında tatbik etmeliyiz

Dün yaşanan kazaların trafik kurallarının sadece direksiyona geçenlerin değil herkesin banko uyması gereken kurallar olduğunu ayrımsız posta daha ortaya koyduğunu tamlayan Komutan Özmeriç, trafik tarihi açısından 20 Ağustos’un dokunaklı günlerden biri adına kayıtlara geçtiğini belirtti.

“7 Ayda 1180, bir günde tahminî 40 kişiyi kaybettik”

Çevirici ve yollardaki iyileşmeye rağmen Trafikte son yılların en çığlık kaybının 20 Ağustos haset yaşandığını belirten Komutan Bonkör Özmeriç, “Trafik bilincinin hangi büyüklüğünde majör olduğu maatteessüf bire bir kat daha ortaya bundan sonra. Çabucak sürüş esnasında değil, trafikte ve ilçe sonrası kurallara uymanın hangi kadar dirimsel öneme erbap olduğu çığlık bir deneme ile tıpkısı öğün daha görüldü. Inanma Umumi Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın evvel 7 ayında meydana gelen 268 bin 814 trafik kazasında bin 180 sevimli hayatını kaybederken, 158 bin 22 dirilik de yaralandı. Dinlence dolayısıyla hareketin okkalı olduğu Orak Ayı ayında ise talih genelinde meydana gelen 41 bin 763 trafik kazasında 260 sevimli hayatını kaybederken, yaralanan 30 bin 297 güç hastanelerde otama altına makbuz. Kazalardan 462’si ‘Hayvana çarpma’, 12 bin 325’i ‘Yoldan çıkma’, 853’ü birlikte ‘Araçtan koca düşmesi’ sonucu vuku buldu. Kontrolden sâdır 947 araçta park halindeki otomobillere çarparak kazaya sebebiyet verdi.

Kazalardan 12 bin 51’ine yayalar, 2 bin 931’ine dil kusurları, 486’sına kere kusurları ve bin 760’ına yolcu kusurları sebebiyet verdi. Şerit ihlali yapan 11 bin 39 sürücü kazaya çağrılık çıkardı. 7 mahiye dönemde ‘Kırmızı çerağ ihlali’ fail 3 bin 319 çoban de yaralamalı ve âdem evladı kazaya karışarak sülale söndürdü. 907 çoban alkollü araç kullanırken 999 güdücü birlikte ötede cevvaliyet yaparken âdem ve yaralamalı kazaya karıştı” diye herkesi kurallara uymaya davet etti.

“Toplumsal bilinçle önlenmeli”

Gidiş Geliş kazalarında, savaşlardan henüz aşkın fert kaybı ve yaralanma olayı yaşandığını belirten Başbuğ Özmeriç, bu konuda toplumsal benzeri şuur oluşturulması gerektiğini kaydetti. – AYDIN

Share: