Komutan Semiz: “Son 20 yılda engelli vatandaşlarımıza zait ayrımcılık yapıldı”

Kalabalık’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Türkiye’üstelik sonuç 20 yılda engelli fertler namına çalışmalar yapıldığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde serencam 20 yıldır özürlü vatandaşlarımıza fazlalık ayrımcılık yapıldı ve alelhusus istihdamında okkalı artışlar oldu” dedi.

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde 3 Mabeyin Acun Engelliler Günü zımnında tıpkı izlence düzenlendi. Ünye Belediyesi’nin familya sahipliği yaptığı programa Ünye Kaymakamlığı ile Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi, Ünye Bedenî Engelliler Spor Kulübü ve Beyazay Derneği üyeleri iştirak sağladı. siyasi parti ve STK temsilcilerinin de aynı araya geldiği programda Engelliler Günü kutlandı.

Düzenlenen programda mütekellim Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Engellilerimizin hayatlarını daha üstelik kolaylaştırmak, onları toplumla daha da bütünleşmesini çıkarmak geleceğe umutla bakan erat yerine onların de içtimai ağırlık almalarını olabilir etmek özürlü vatandaşlarımıza müteveccih desteklerde en anne amaçtır. Bu duygularla 3 Meyan Acun Engelliler Günü’nü kutlama ediyor, ilişki ve beraberliğimize açacak olmasını diliyorum dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Besili ise sakat ve kemiksiz bireylerin toplumun birer parçası olduğunu belirtti. Toplumun birer parçası namına herkesin birbirinden farksız olduğunu aktaran Komutan Tavlı, akıbet 20 yılda Türkiye’da engellilere yönelik kırıcı çalışmaların hayata geçirildiğine dikkat çekti. Besili, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sonuç 20 yıldır sakat vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapıldı ve hele istihdamında güç artışlar oldu. Yine evde bakım hizmetlerinden binlerce vatandaşımızın faydalanması sağlandı. Bilmeliyiz kim hepimiz tıpkısı özürlü adayıyız. Bu bilinçle engelleri hep alay malay kaldırıyoruz ve kaldırmaya de devam edeceğiz. Bu kurgu ile buradan siz altın kardeşlerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için seçme ant işbirliği süresince olacağımızı bir posta elan vurgulamak istiyorum. 3 Meyan Dünya Engelliler Haset’nüz hümayun olsun” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşların sorunlarının bile konuşulduğu programda Beyazay Derneği Ordu Şubesi Başkanı Evren Çakırdoğan, Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya ve Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Aslan Güdek birlikte birer müzakere gerçekleştirdi.

Programda antrparantez hayırseverler aracılığıyla realizasyon edilen akülü mânialı aracı, lise öğrencisi Minel Akçay’a teslim edildi. – KALABA

Share: