Komutan Yöney’den izah

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Itimat ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, yılsonu olması nedeniyle fariza süresini değerlendirdi. Komutan Yöney, yılsonu değerlendirmesinin yanında kurultay amacıyla devir verdi.

4.5 yıl önce göreve geldiğinde kooperatifin 600 üyesinin olduğunu bildiren Komutan Yöney, kooperatifin kapısını araklayıcı eksiksiz esnafa kucak açtıklarını belirterek, 2022 yılı sonu itibariyle organ sayısını bin 200’ün konusunda taşıdıklarını söyledi.

Ortaklara kullandırılan yüreklilik miktarlarına da değinen Yöney, “Göreve geldiğimizde ortaklarımıza kullandırılan yüreklilik miktarı toplamda 31 Milyondu. Bu miktar 2022 yılı sonu itibariyle 133 Milyon oldu. Yani hep plasmanın 4 katını aşan tıpkı rakama ulaştık. Bu sürede 600’ü fazla bakir üyemizin taleplerini karşıladık” dedi.

Göreve geldiğinde rastgele esnafa denk davranacağının sözünü veren Yöney, “Kooperatifimize mevrut tam esnafımıza havari olduk. Bunun yer iyice göstergesi 4.5 yılda üye sayımızı iki katına çıkardık. Şunun dahi alelhusus altını çizmek istiyorum. Tek esnafımızın yürütme işlemleri aracılığıyla mağduriyetine faktör olmadık” şeklinde konuştu.

Kooperatifin görevinin hemen kredi çevirmek olmadığını tamlayan Yöney, “İş yeri kötülük gören, maddi sıkıntıya giren ve benzeri nedenlerle zor durumda olan esnaflarımıza imkanlarımız kadar bindi olduk” dedi.

“16 Familya’ta kongreye gidiyoruz” diyerek kongre tarihine ilgi calip Başkan Yöney, normal şartlarda seçimin 2024 yılında yapılacağını ancak kooperatif kanununda yapılan değişiklik ile mevki genelinde alınan karara bakarak kongrelerin 2023 yılı familya ayına çekildiğini aktardı. Yöney, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Cesaret ve Kefillik Kooperatifi seçimlerinin 16 Eş 2023 tarihinde saat 9.30’üstelik Grand Manolya Düğün salonunda yapılacağını vurgulayarak, “Bayburt esnafına kattığımız kazanımların sürmesi zımnında kongrede yeniden adayım. Şahsım ve yönetimim olarak esnafımızın beraberinde olduğumuzu beyan ediyor, kamu esnafımızı kongremize nida ediyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” ifadelerini kullandı. – BAYBURT

Share: