Korktuğu başına geldi, 138. covid testi pozitif daha çok

Korktuğu başına geldi, 138. covid testi pozitif artık

138. testinde koronaya yakalandı

SAMSUN – Türkiye’da en haddinden fazla güneş tacı testi yaptıran gönül olduğu tutum edilen 62 yaşındaki Kaşif Bayram’in 138’inci korona testi pozitif çıktı. Şenlik, “O büyüklüğünde test yaptırdım. Böylecene ben da bu virüse yakalandım” dedi.

Korona virüs salgının üst düzey ocumak ve kaygıya misil açtığı kişilerden biri olan esnaf Kaşif Neşe, 138 imtihan sayısıyla Türkiye’bile bildirme fazla Covid testi olan yurttaş olduğu hesap pusulası ediliyor. Pandemi başladığı yıldan günümüze kadar ‘acaba güneş tacı mıyım’ endişesinden belde Sevinç, 138 kat Covid testi oldu. en son yaptırdığı sınav sonucu fazlalık çıkan Alay’in korktuğu başına geldi. Şu asıl büyüklüğünde koronaya karşı bilcümle 8 düze telkih olan Kaşif Şenlik’in hastalığı hafif atlattığı öğrenildi.

“Çok korkuyordum ama korktuğum gibi değilmiş”

Virüse yakalanmasının üzerinden 4 dönem geçtiğini belirten Kaşif Alay, “O büyüklüğünde sınav yaptırdım. Sonunda ben de bu virüse yakalandı. Çokça şükür belli belirsiz atlatıyorum. Maskemi katiyen çıkarmıyordum. Çocuklarıma, torunlarıma de yanaşmıyordum. Hanımım güneş tacı virüse yakalandı. Ondan bana bulaştı. Ego gene dikkatliydim. Şu zaman durumun bereketli. 4 gün oldu. Çokça korkuyordum ama korktuğum üzere değilmiş. Bir bölüm içinde Merzifon’üstelik, Çorum’da ve Samsun’dahi imtihan verdim. 1 aktarılma içerisinde 3 nöbet imtihan vermiş oldum” diye konuştu.

“Aşının etkinliğini, koruduğunu gösteren dünyada tek olay”

Hastanın kontrollerini eden Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Fehamet Özkaya, “Pandeminin esasen beri strateji ettiğimiz ve bugüne kadar ne olacak diye niteleyerek beklediğimiz bire bir hastamız vardı. Aşının etkinliğini, koruyuculuğunun bence şu an dünyadaki klinik çalışmalardan mavera fenomen üzerinden müracaat etmek gerekirse gösteren yegâne olay diyebiliriz. Hastamız 60 yaşın üstünde aynı erkekti. Kendisi tıpkı KOAH hastasıydı. Covid’e yakalanmaktan korktuğu amacıyla eğlenceli imtihan veren benzeri hastaydı. Pandeminin esasen bugüne büyüklüğünde 138 el imtihan vermiş” şeklinde konuştu.

“Aşılardan sonradan antikorları arttı”

Vakayı aşının koruduğunu söyleyen Özkaya, “Ana ilginç olan olay şu: Hastamız 29 Mart 2021’dahi önceki aşısını Sinovac oluyor ve o zamana büyüklüğünde bilcümle testleri negatif çıkıyor. 26 April 2021’üstelik ikinci aşısını üstelik Sinovac oldu, esasen o zamanda bilcümle testleri negatif daha çok. Hastamızın 2 Sinovac aşısından sonraları antikoru anide arttı ve aşıya kısık bağışıklık kazandı. İlk vurulduğu aşıdan tahminî 1,5 kamer sonraları antikoru okkalı anlamda arttı ve bağışıklık kazanmaya başladı. Devamında Biontech aşılarıyla aşılamasını tamamladı. Bugüne büyüklüğünde 138 test vermiş olan hastamızın 137. testi negatifle sonuçlanmış, 138. testi iste pozitifle sonuçlanmıştır. Bu haddizatında hikâye bazında düşünülürse aşıların çok sayıda vakalar üstünde çalışılmasından öte ferdî anlamda tınlamalı namına PCR testide verdiği üzere şu anda hastalığının belli belirsiz geçmesini sağlamıştır. Bütün bu virüsle karşılaşacak amma aşıyla korunabileceğimizi söylüyoruz. Bu vakayı dahi aşının koruduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.



Share: