KOSTÜM ŞEFİNE EVİ PAYLAŞTIĞI ARKADAŞLARINDAN KİRA OYUNU; DOLANDIRILDIĞI İDDİASI İLE ŞİKAYETÇİ OLDU

İNTERNET sitesi üzerinden bulduğu 2 kişiyle tıpkısı evde işlek Çağatay Görgen, kendisinden tıpkısı buçuk yıl kiranın üstünde para alındığı iddiasıyla eş arkadaşlarından şikayetçi oldu.

Dizi setlerinde kostüm şefi namına çalışan Çağatay Görgen, iddiaya bakarak 2021 yılının başında kiralık aile ihtiyacından yağlık internet sitesi üzerinden aile arkadaşı arayan Mualla Şirvan A. ile tanıştı. Tıpkısı süre genel ağ sitesi üzerinden mütekellim ikili şartlar üstüne anlaştı. Görgen, Yüce Şirvan A. eliyle karı sahibi olduğu söylenen tıpkı kişiyle tanıştırıldı. Ali Şirvan, evin kontratının başka familya arkadaşı Yiğit Y. üzerine olduğunu ve onun dahi gücük süre sonradan askere gideceğini, bu nedenle eş masraflarının ikiye bölüneceğini söyledi.

Eve ihtiyacı olan Görgen, şartları akseptans ederek mahiye karı giderleri üzere faturalarla alay malay 1250 liralık vermeye başladı. Ulu Şirvan ve Görgen, ayrımsız süre evde alay malay yaşadılar. Daha sonraları askerde olan Yiğit Y. gelince evde 3 birey kalmaya bitmeme ettiler. Bire Bir süre bilahare Yiğit Y. evleneceğini söyleyerek, aile sahibiyle bakir kontrat yapıp, evde ikilinin kalmaya bitmeme edebileceğini söyledi. Ocak sahibinin kirayı 4 bin liralık yaptığını belirten Yiğit Y. evden ayrıldı. Bire Bir müddet sonradan Mualla Şirvan, evde biricik istop etmek istediğini belirterek Çağatay Görgen’in evden çıkmasını istedi. Ancak Görgen bunu akseptans etmedi ve maaş ev gideri olan 2 bin lirayı Mürtefi Şirvan’a gönderdi. Görgen, tıpkısı süre sonraları ailevi sorunları nedeniyle Adana’ya gitti. Geçen hafta Adana’dan dönen Çağatay eve geldiğinde kilidinin değiştiğini gördü. Görgen durumu hızla eş arkadaşına söyledi. Ancak aile arkadaşı kapının kilidinin değiştirildiğini ve 15 Ağustos’a kadar eş bulmasını söyledi. Görgen, durumu eş sahibine beyan etmek amacıyla aradığında telefonu açan kişinin de eş sahibi olmadığını öğrendi. Görgen, bunun konusunda alın komşularından evin sahibinin telefon numarasını alarak iletişime geçti. Aile sahibi evi Alp Y.’ye kiraladığını ve evde mütezayit apayrı kimseden haberi olmadığını söyledi. Karı sahibi ayrıca kiranın da 4 bin liralık değil 1800 liralık olduğunu ve elan yeni 3 bin liraya çıkardığını belirtti. Eve taşındığından beri fazladan icar ödeyen ve evdeki eşyalarını de alamadığını tamlayan Görgen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek Büyük Şirvan A. ve Kahraman Y. karşı şikayette bulundu.

“ASLINDA EVİN KİRASI VE HEP GİDERLERİNİ EGO ÖDÜYORMUŞUM” Çağlayan’daki İstanbul Doğruluk Sarayı önünde açıklama fail Görgen, “İşlerimin yoğunluğu nedeniyle internet sitesinden bulduğum kişilerle ev arkadaşlığı tahsis etmek zorunda kaldım. Bu süreçte eş arkadaşlarım tarafından hem maddi hem da manevi zarara uğratıldım. 2021 yılının esasen bu yana evde beraber kalıyorduk. Evin kirasını 3’e ve 2’ye böldüklerini söyleyip esasen habbe bütün icar bedelini benden alıyorlarmış. Ben Adana’ya ailemin yanına gittim. Bu sürede benim odam eşyalarım ortamında olmasına rağmen kiraya veriliyor. Adana’dan gelip eve koparmak istediğimde kapının kilidinin değiştiğini ayırt ettim. Bunun üzerine yan komşumdan aile sahibinin iletişimini istedim. Familya sahibi olan Tahsin beyle görüştüğümde, benden tek şekilde haberi olmadığını, habbe kontratını ve kira bedeli zahirî belgeleri bana gönderdi. Aslında evin kirası ve hep giderlerini ego ödüyormuşum. Bununla ilişkin birlikte savcılığa gelerek aile arkadaşlarım hakkında yanlışlık duyurusunda bulundum. Herkese buradan seslenmek istiyorum. Alelhusus İstanbul’a ati olan yahut kent dışına okul için gittiğinde eve ihtiyacı olan insanlara güzel araştırmalarını öneriyorum. Başında araştırsınlar. İnsanlara güveniyorum diye niteleyerek, araştırmamazlık yapmayın. Maddi zararımı geçtim. Zira 35-40 bine mümasil vakit kaybetmeden maddesel zararım var. Manevi zararı bana henüz çok oldu” dedi.

“BEN FATURALARIN TUTARINA BİLE BAKMIYORDUM”

Görgen, “Benim eve geçmiş girdiğimde kira bedeli 1700 lira denilmişti. Bana Mualla, ‘kirayı ikiye böleceğiz ve sen 1300 liralık vereceksiniz’ demişti. Kul akseptans edip 1300 liralık ödemeye başladım. Elan sonrasında Alp askerden geldi. Bu seferde kirayı üçe böleriz dediler. Kiraya bindirim geldiğini, 4-5 bin olduğunu söylediler. Sülale sahibi de iyiliğinden ufuk 1800 lira olan kirayı, 3 bin liralık yapmış habbe kirasını. Ama bana söylenen nicelik önce 5 bindi, sonra 4 bin oldu. Filhakika burada kuşkulanmaya başladım. 5 bin dediklerinde kirayı ben 2 bin 500 teklik yerine ödemeye başladım. Alp evleneceğini söyleyip elden faturaları bitmek istediğini söyledi. Ben birlikte işlerimin çokça ciddi olmasından ve onlara güvendiğimden periferi haddinden fazla çok sorgulamadım. Ben faturaların tutarına de bakmıyordum. ‘Fatura tutarı bu büyüklüğünde, ilişkin tutarı bu büyüklüğünde’ diyorlardı, bütünü yalanmış” diye konuştu.



Share: