Köy okulunu sıcak ayrımsız yuvaya dönüştürdü: Evde yaptığı çorbayı okuldaki sobada ısıtıp öğrencilerine içiriyor

Karye okulunu yunak benzeri yuvaya dönüştürdü: Evde yaptığı çorbayı okuldaki sobada ısıtıp öğrencilerine içiriyor

BİNGÖL Bingöl’ün ayrımsız köyünde 4 yıldır dershane öğretmenliği özne Erhan Köçer, kış aylarında öğrencilerinin üşümemesi için sabah erkenden gelerek sınıftaki sobayı yakıyor. Köçer ardından evde hazırlayıp getirdiği çorbayı soba üstünde ısıtıp hamam yunak öğrencilerine ikram ediyor.

Tahminî 15 yıldır dershane öğretmeni olan Erhan Köçer (35), sonuç 4 yıldır merkeze tutkun Çukurca Bakir Iskân İlkokulu’nda fariza yapıyor. Okuldaki sınıfı tıpkısı eş kabilinden döşeyen Erhan hoca, kış aylarında öğrencilerinin üşümemesi amacıyla soba kurdu. Sabah erkenden okula gelip soba için odun afet ve daha sonra sobayı yakan Erhan öğretmen, evde hazırladığı çorbayı dahi öğrencilerinin içinin ısınması üzere izaz ediyor. Bölgede gösterişli geçen şita ayları nedeniyle beş altı yıldır bunu ağır ezgi kendisine eden Erhan hoca, yaptığı davranışla dahi hem öğrencilerin hem de velilerin sevgisini kazandı.

Sobayı yakıp sınıfı hazırladıktan sonradan öğrencilerini beklediğini söyleyen Erhan Köçer, bu şekilde öğrencilerin derslere daha artı başladığını vurguladı.

Köçer, “Okulumuz, Bingöl’ün kırsalında düzlük alan aynı köy okulu. Bilindiği üzere kışa girdik ve burada havalar sevimsiz, Familya ve Şubat ayları daha sevimsiz geçiyor. Kış aylarında sabahleyin okula geldiğimde önceki kovaları dolduruyorum, sonra sobayı hazırlayıp içeriyi ısıtıyorum ve öğrencilerimi o şekilde bekliyorum. Sabahları rutin haline getirdiğimiz tıpkı etkinliğimiz var. Öğrenciler sınıfın içi sıcakken kendilerini abat hissetmeleri üzere ve derse zait erke ile başlamaları amacıyla öğrencilerime çorba sunumu yapıyorum. Çorbamı hazırlayıp getirip, öğrencilere ısıdam adına sunuyorum. Sınıfın ortamıyla ısınan öğrenciler, çorbayla üstelik ısınınca derse baş döndürücü şekilde motive oluyor. Bu de bizim içimizi ısıtıyor ve derslerimize bu şekilde başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Matematiği daha sevilebilir ağıl ifade etmek için oyun ve müzikle ayrımsız ifade geliştiren Köçer, öğrencilerin daha muvaffakiyetli olduğunu söyledi.

Köçer, “Özellikle ilkokulda, ana eğitimde matematiği sevilebilir hale haberdar etmek için oyunlaştırıyoruz. Etkinliklerle yapıyoruz. Öğrenciyi işin tamamen içine katıyoruz. İçine müzikte katıyoruz, öğrenciler baziçe oynadığını sanıyor amma haddizatında matematiği da öğür oluyor. Bu şekilde yapamam korkusu mektepli üzerinde olmuyor. Oynarken, etkinliğe katılırken hem yapıyor hem de başarılı olduğunu görüyor ve ahir öğrenmeleri tetikliyor” dedi.

Mütekait olana büyüklüğünde köy okullarında öğretmenlik fora etmek istediğinin altını çizen Köçer, “Mesleğimde 15’inci yıla girdim ve 15 yıldır karye öğretmeniyim. İsteyerek, isteyerek ve severek bu işi yapıyorum. Zor olana büyüklüğünde köylerde kalmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Share: