Köye mini havaalanı kurdu; gelgel aracıyla pervaz izni bekliyor

GÜMÜŞHANE’nin Köse ilçesinde gurbetçi aksiyon insanı Ulu Çiçek (53), yaz tatilini geçirdiği Kayadibi köyünü açıktan izleyebilme hayalini gerçeğe ihata etmek için Moskof yapımı gelgel aracı ‘microlight’ satın aldı. 10 dönüm arazisini, hava aracının, inip kalkacağı şekilde tasarım edip, hangar dahi nesir fail Çiçek, sivil havacılıktan cevaz beklediğini belirterek “Çocukluk rüyalarımda bütün efdal tepelerin ardında uçtuğumu gören biriydim” dedi.

İlçeden 46 yıl evvel ailesiyle önceki İstanbul’a daha bilahare da Almanya’ya göç eden Ulu Çiçek, çok sevdiği Kayadibi köyünü alarga izleyebilme hayalini gerçeğe ihata etmek amacıyla güçlükle dışında müptedi adına sürdürdüğü uçuşlarını köyde üstelik yapmaya karar verdi. Ağababa yadigarı arazisinin düzlüğünü fırsata çeviren Çiçek, satın aldığı Rus yapımı çekicilik uzlaştırıcı ‘microlight’i köye getirtti. Tahminî 65 bin euro harcayan Celil Çiçek, 10 dönüm arazisini, albeni aracının inip kalkacağı şekilde dizayn yazar, bire bir üstelik hangar inşa etti. Hangara raylı sistemle girip sâdır çekicilik aracıyla tebahhur hayali kuran Çiçek, müracaatta bulunduğu Sivil Havacılık Umumi Müdürlüğü’nden uçuş izni bekliyor. Çiçek, pervaz onayı almasıyla köy semalarında uçabilecek.

‘HANGARIMI YATIM PİSTİMİ DAHI KURDUM’Köyünü haddinden fazla sevdiği belirten Celil Çiçek, “Yelken kanatla, hala uçuyorum. Bu motorlu olduğundan âlem seçkin yerden kalkış- iniş yapabildiğimiz için bunu havalimanını yapma gereği duydum. Lisansımı birlikte Eskişehir’birlikte Türk Hava Kurumu’nda yaptım. Microlight dediğimiz açkı bildirme gücük mesafelere konan, arz gücük mesafelerden kalkabilen ayrımsız kabiliyete eş ve  ılımlı benzeri angıç var. Şişman angıç oluyor kırıcı uçulabiliyor, çok küçük angıç olunca ise hızlı uçabiliyor. Bizimkisi ise orta uzunluk angıç gümrük işlemleri yaparaktan Rusya’dan sıfır yerine getirttik” dedi.’ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM’

Çocukluğunda rüyalarında dahi uçan bir âdem olduğunu belirten Çiçek, “Sabah Akşam havaalanına gerekseme duymamak üzere bu araziyi havalimanını yaptım. Kişi pistimi ve hangarımı kurdum. Uçağımı burada sıyanet edeceğim. Sivil Havacılıktan pervaz izni aldığımız andan itibaren uçuşa geçeceğiz. Kumandalı helikopterler ve uçaklar uçurdum. Microlight pilotlar namına alelade cevaz süreci çokça ayrıntılı sürüyor. Ego Avrupa’dahi üstelik bu işleri biliyorum. Türkiye’bile ricam; cevaz sürecinin hızlanmasıdır. Uçmaya başlamadan yoruldum. Bu benim hayalimdi. Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim” diyerek konuştu.



Share: