Kuaförler müşterileri üzere zammı erteliyor

Eskişehir’dahi Berberler ve Kuaförler Odası aracılığıyla yapılan geçilen bindirimli tarifeye alın çokça sayıda esnafın müşterilerine yıpranmamış fiyatları yansıtmaması vatandaşlar marifetiyle takdirle karşılandı.

Eskişehir’dahi Perukar ve Kuaförler Odası marifetiyle yükselen maliyetler sonrasında düzenlenen prospektüs fiyatları odaya mukayyet üyelere gönderildi. Kısaca yüzdelik 50 yapılan zam sonrasında esnaf bu karşılık tarifesini müşterilerine uygulayamadı. Dükkan maliyetlerinin artmasına rağmen erkek berberi tarifelerine yapılan remiks, esnafın müşteriden tepki almasına etken oldu. Berberlere gelen zamlar sebebiyle saçını uzatmaya, geç kestirmeye ve araba almaya başlayan vatandaşlar berberlerin işini inatçı etkiledi. Benzeri süre makul aynı miktarda remiks yapabildiklerini belirtilen esnaf, kendi işletmelerini ayakta tutabilmek üzere fiyatların artması gerektiğini söyledi.

“Bindirim yapınca azrail gelmiyor, müşteri dosdoğru ama berber bile sevap”

Eskişehir’bile ayvaz kuaförü Kip Yılmayan, bindirimli tarifenin geldiğini fakat yurttaş tepkisi cihetiyle bunu uygulayamadığını söyledi. Alıcı kaybetmemek ve reaksiyon çekmemek üzere berberlerin fiyatlarını uygun tutmaya çalıştıklarını rapor fail Yılmaz, “Kuaförlere remiks tarifesi geldi amma biz şu anda tarifeyi uygulamış durumda değiliz, dernekten gidip tarifemizi aldık ama vatandaştan bu ücreti alamıyoruz. Vatandaşın yükselen fiyatları kabul etmeyeceğini bildiğimiz üzere biz bunu uygulayamıyoruz. Amma maaşlarına mevrut zammı aldıklarında biz üstelik değer artışını uygulayacağız. Herkesin benzeri zamanı ve kamera potansiyeli var. Tığ dernekten gelen tarifeye bakarak bindirim yaptığımız ant vatandaşlar tepki gösteriyorlar, tıraş olmaya gelmiyorlar. Biz de azrail kaybetmemek ve fazla reaksiyon çekmemek üzere remiks yapmamaya çalışıyoruz. Fiyatlara bindirim geldikçe vatandaşlar saçlarını uzatıyorlar, yülüme olmuyorlar. Genelde 15-20 günde bire bir mevrut adam 2 kamer sonra gelmeye başlıyor ya da kendisi saçlarını kesiyor. Hele pandemi döneminde sistem araba aldı ve kendiliğinden yülüme olmaya alıştı, bindirim geldiği için benzeri şekilde bitmeme ediyorlar. Böyle olunca ister istemez işlerimiz azalma gösterdi. Dakikasında çabukça hep berberler ayrımsız durumda. Remiks yapınca azrail gelmiyor, kamera rast ama erkek berberi bile haklı. Bizim bile geçinmemiz lazım, bire bir yerden sonra mecburen o zammı yapacağız yoksa dükkanları kapatmamız gerekir” şeklinde konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: