Kula’da depremzedeler amacıyla tulum üretiliyor

Kahramanmaraş merkezli 2 nazik yıkıcı depremin peşi sıra ülkenin dört bir yanından yaraların sarılması amacıyla icraat yürütülürken, Manisa’nın Kula ilçesinde de Hacı Ömer Özboyacı Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesi ve El Eğitimi Merkezi ile depremzede vatandaşlar üzere gayda üretiliyor. Iyilikçi hareket insanlarının sağladığı destekle alınan malzemeler, fahri vatandaşlar ve öğrenciler vasıtasıyla tulum haline getirilerek afetzede vatandaşlara ulaştırılacak.

‘Asrın felaketi’ yerine nitelendirilen, on binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği, on binlerce vatandaşın birlikte yaralandığı Kahramanmaraş merkezli 2 iri depremin ardından ülkenin dört bir beraberinde olduğu kabilinden Manisa’nın Kula ilçesinde dahi yaraların sarılması üzere özveren çalışmalar yürütülüyor. Depremin ilk gününden itibaren Kula’dan onlarca yardım malzemesi afetzede vatandaşlara ulaştırılırken, Kulalı iyicil iş insanlarının sağladığı destekle gayda üretilmeye üstelik başlandı. İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü’nün koordinesinde Kula Umum Eğitimi Merkezi ve Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Beceri Rum Lisesi’nde otağ kentlerde mütezayit vatandaşlar amacıyla gayda üretilmeye başlandı. Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, beraberindeki İlçe Milli Terbiye Müdürü Zakir Okulmuş ile gelişigüzel tulum üretimi yapılan kurumları ülfet edip gelgel müdürlerinden bilgelik aldı.

İlk sevkiyat 3 Mart’ta

Iyilikçi vatandaşların kumaş desteği sağladığı, fahri vatandaşlar ve 9, 10 ve 11. derslik Moda Tasarım bölümü öğrencileri ile kürsü öğretmenleri vasıtasıyla üretilen tulumlar, 3 Mart Cuma haset kaymakamlık koordinesinde bölgedeki afetzedelere ulaştırılmak amacıyla yola çıkarılacak. – MANİSA

Share: