Kültürlü veri: Kuşadası’nda Soğucak Günbatımı Şenliği’ne Okkalı İlgi

Kuşadası Belediyesi ve Soğucak Muhtarlığı’nın hisse senedi birliğinde “Soğucak Gün Batımı Şenliği” düzenlendi. Soğucak Mahalle meydanında planlı şenliğe katılanlar, Şehir Orkestrası, Kuşadası Folklör ve Araştırı Derneği (KUFAD) ve Dj performansı ile unutulmaz bir şeb yaşadı.

Kuşadası Belediyesiile Soğucak Muhtarlığı iş birliğinde düzenlenen “Soğucak Gurup Şenliği” vatandaşlardan alçak bağ gördü. Soğucak Mahalle Meydanı’nda planlı şenliğe binlerce yurttaş katıldı. Şenlikte Kuşadası Folklör ve Araştırı Derneği (KUFAD) ahali oyunları ekibi yerel Üsküp, Tahkiye ve Kafkas dansları ile meydanı dolduran binlerce Kuşadalıya dörtköşe anlar yaşattı. El oyunları ekibinin arkası sıra sahneye çıkan Soğucak Muhtarı Mehmet Bozok, ” İki sene pandemi arasından sonra gine aynı araya geldik. Bu güzel organizasyona bindi veren Kuşadası Şehremini sayın Ömer Günel’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kuşadası Şehremaneti Başbuğ Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, Başbuğ Ömer Günel’in selamlarını ileterek, “Pandemi dolayısıyla boşaltmak istediğimiz birçok aktiviteleri çalmak zorunda kaldık. Demin üretimevi ayarlarına kavrayışsız dönüyoruz. Hep bu etkinliklerimiz daha çok devam edecek. Kuşadası festivallerle, sanatla ve kültürle anılmalı. Yıllar bilahare Kızıl Güvercin yarışması ile Kuşadası’nı ve Türkiye’yi yeniden buluşturduk. Bu yıl Sokak Festivalini hayata geçirdik. Etkiniklerimiz bitmeme edecek ve Kuşadası’nı dünyaya bundan sonra tanıtacağız. Dünyada güneşin arz domuzuna battığı yerlerden birisi Soğucak’tır. Bu güzellikleri artık tanıtmamız lazım” diye niteleyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra Kuşadası Belediyesi Site Orkestrası, birbirinden hareketli eserleri seslendirerek meydanı dolduran binlerce kişiye unutulmaz saatler yaşattı.

Share: