Kuyumcuyu bu sefer cevahirci soydu

Manisa’birlikte bire bir kuyumcunun komşusu olan kuyumcuyu defalarca soyduğu anlar asayiş kamerasına yansıdı. Sonuç zamanlarda mir yapmamalarına rağmen ürünlerinde azalma olduğunu fark fail cevahirci, geriye çevrik asayiş kamerası kayıtlarını izlediğinde yandaki kuyumcunun kendilerini nasıl soyduklarını görünce şoke oldu. Serencam benzeri ayda 6 defa aynı yöntemle soyulan kuyumcunun şikayeti üzerine suçu düzenlilik kamerasıyla da tespit edilen cevahirci gözaltına makbuz.

Manisa’üstelik benzeri kuyumcuda yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına birlikte pes dedirtti. Yıllardır aynı yerde mücevhercilik fail iki esnafı yüz yüze getiren hırsızlık olayında M.G. isimli cevahirci, komşuları ve aralarında adeta abi cömert ilişkisi olan yandaki cevahirci Esad Ömer Karaköse’yi herhangi bir defasında bire bir yöntemi kullanarak soydu. Kendisinde sıfır ürünlerden müşterisine teşhir bahanesiyle tekraren aldığı değerli tablaların arasına vitrinden umum çabukluğuyla koyduğu altınları çalan M.G.’nin hırsızlık anları gelişim yerinin asayiş kameraları eliyle bile pusat altına makbuz. Komutan yapmadıkları halde gâh ürünlerde tenakus tayin fail cevahirci Esad Ömer Karaköse asayiş kameralarının akıbet bire bir aylık kayıtlarını izlediğinde ise adeta yıkıldı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ve namına manevi abim dediği M.G.’nin dükkanlarına seçkin geldiğinde vitrininden el çabukluğuyla tuğra, çerçeve, hızma ve bileklik kabil bezen eşyalarını çaldığını tespit etti. Azrail kayıtları üstüne M.G. ile yüzleşen Esad Ömer Karaköse durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Sonuç tıpkı ayda 270 gram altınlarının zayi olduğunu belirleme fail Karaköse emniyetin geçmişe müteveccih kayıtları üstelik inceleme altına aldığını ve bunun daim yinelenmiş olmasının üzüntüsünü yaşadığını anlattı.

“Haddinden Fazla güveniyorduk”

Arakçılık olayının yaşandığı kuyumcu çalışanı olan ve cevahirci Esad Ömer Karaköse’nin üstelik ablası olan İlknur Baydar, “Biz 18 Ocak tarihinde ürünlerimizin vitrinde muallel olduğunu tayin ettik. Aramızda konuştuk, ürünlerin satılmadığını ayırt ettik. Daha sonraları 30 almanak dostumuz olan komşumuzun bu ürünleri bizim vitrinimizden çaldığını belirleme ettik. Tığ bu şahsa haddinden fazla güveniyorduk. Arkadaşımız, dostumuz, ahbabımız olarak bakıyorduk. Müşteri kayıtlarına baktıkça imdi malımızın çalındığını tayin ettik. Şu anda 270 gram ürünümüzün kaybolduğunun farkındayız. Bu da şu dakika geçmişe dönük birlikte çok eksiğimiz var. Polis Güçleri şu anda onun tespitini yapıyor. Biz ona dayanaklık etmek amacıyla ürünlerimizden veriyorduk. Biz birlikte buna çokça güvendiğimizden ürünlerimizi yaşama kendisine veriyorduk. Bize göstermeden aldığı malları tablaların arasına sıkıştırarak alıp götürüyormuş bunu yıpranmamış ayırt ettik. Şikayetçi olduk, polis gözaltına aldı. Polis Güçleri baskınıyla dükkanına gittik oradaki özlük mallarımızı seçtik. Maddi manevi namına hepimizi apansızın yıktı. Burada birlikte yiyip içiyorduk, dertleşiyorduk. Bize sunu büyük katabolizma sunu yakınımızdan geldi” dedi.

“Manen daha çok yıkıldım”

Alıcı kayıtlarını izlediklerinde büyük bire bir yıkım yaşadıklarını anlatan Kuyumcu Esad Ömer Karaköse ise şunları söyledi:

“Çokça güvendiğimiz aynı abimizdi. Hatta bu çarşıda güvendiğim tek insandı diyebilirim. Namına manevi abim derdim. Vitrinimizi ona devamlı veriyorduk, tablalarımıza hiç bakmıyorduk o büyüklüğünde güveniyorduk ona. O da alıp gidiyordu geri getiriyordu şu büyüklüğünde oldu diyordu biz bile deftere yazıyorduk. Ama akıbet zamanlarda mallarda aynı eksilme olduğunu fark ettik. Geriye çevrilmiş kameralara baktığımızda bize sormadan tablaların arasına sıkıştırıp bunları aldığını gördük. daha çok manen yıkıldık, maddi kısmı sonraları geliyor. Manevi abim dediğim birisi bunu yapınca manen yıkıldık. Geriye dönük tespitlerde 270 gram aynı kaybımız olduğunu gördük. Henüz önceki görüntüleri birlikte polis güçleri incelemeye aldı. Aynı ayda 6 posta kaynak yakaladık. Dükkanında arama kaydı çıkarıldı. Dün dükkanında tespit ettiğimiz mallarımızı aldık. Gözaltında ifadesi alınıyor. Tığ şikayetçi olunca polis güçleri de taharri çıkarttı. Savcı birlikte görüntüleri görüce arama çıkarttı.”

M.G. isimli kuyumcu, müddeiumumilik yoluyla tutuklanma talebiyle gönderme edildiği gümrük kolcusu duruşma marifetiyle adli taharri amacıyla azade bırakıldı. Olayla ilişkin serbest çaplı incelemenin devam ettiği öğrenildi. – MANİSA

Share: