Lise öğrencileri ürettikleri karı yapı ürünlerini desenlerle süsleyip pazarlıyor

Ardahan’daki Şehit Türkmen Tekin Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesi Moda Dizayn Teknolojileri Bölümü öğrencileri, ürettikleri aile nesiç ürünlerini devletin araba desteğiyle desenlerle süsleyerek satışa sunuyor.

İl Milli Terbiye Müdürlüğünün Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanlığına “Içtimai Gelişmeyi Destekleme Programı” kapsamında sunduğu “Terbiye Çığır Kazandıracak” projesi onaylandı ve okula yeni iki araba verildi.

Bu destekle makine sayısı 15’e çıkan atölyede henüz önce yastık, yorgan, perde, nevresim takımı ve hisse senedi önlüğü üreten 40 öğrenci, daha çok halk emeği göz nuru bu ürünleri 450 kök desenle süsleme imkanı buluyor.

Geçen yıl bölümden okulun döner sermayesine 400 bin liralık kazandıran öğrenciler, kentteki meslek ve hisse senedi yerlerinden gelen taleplere değer çevirmek için dinlence döneminin yaşandığı bugünlerde üstelik kilolu iş yapıyor.

Okul müdürü Osman Yiğitlik, AA muhabirine, bakir gelen piko terzilik makinesinin üretimlerine destek olduğunu söyledi.

“artık talepleri henüz bayındır karşılamış olacağız”

Makinenin okula kazandırılmasında Uran ve Teknoloji Bakanlığı başta tevessül etmek amacıyla emeği geçenlere teşekkür eden Erdem, şunları kaydetti:

“Haddizatında bizim buradaki amacımız, kentteki kıtipiyoz ve iri cemi işletmelerin talebine uzun fiyat yüklemek. Bu araba ile bu imkana erbap oluyoruz. Burada ürettiğimiz özellikle yastık ve balya tevessül etmek için herhangi bir ürüne bundan sonra desen verebiliyoruz. daha çok inşallah talepleri henüz abat karşılamış olacağız. Antrparantez bu işte öğrencilerimiz dahi imdi zümre üstüne kendilerini yetiştirmiş olacak ve mülk kazanacaklar.”

Çağ şefi hoca Sevilay Fazilet ise bakir makine desteğiyle ürünlerdeki desen çeşitliliğini arttırdıklarını anlattı.

Aldıkları siparişleri bundan sonra artık çeşitlendirdiklerini dile getiren Fazilet, “Bu araba ile ip ve sargı yapılabiliyor. İlimizdeki kıtipiyoz ve iri işletmelerin taleplerine daha çok rahatlıkla kıymet verebileceğiz. Öğrencilerimiz bile kendini geliştirme imkanı bulmuş olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Medine Şahin bile artık henüz iyicene desenler ve ürünler ortaya çıkardıklarından bahsederek, “Ayrımsız zamanda kendimizi bile geliştirmiş oluyoruz. Bu makine bizim amacıyla haddinden fazla iri tıpkı imkan oldu.” diyerek konuştu.



Share: