Liseli öğrenciler depremzedeler için ekmek yapıyor

Liseli öğrenciler depremzedeler amacıyla savuşturmak yapıyor

DÜZCE Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut iki şişman depremin arkası sıra Düzce’üstelik öğretmenler, veliler ve öğrenciler harekete geçti. Depremzedeler üzere günlük 15 bin savuşturmak üreterek bölgeye gönderiyor.

Bir Zamanlar 3 balaban deprem dinamik Düzce’de Zübeyde Bayan Mesleki ve Maharet Rum Lisesi hoşgörülü, sarıklı ve öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut 7.7. ve 7.6’lık depremlerde 10 ilde yaşanan yıkımlar sonrası harekete geçti. Depremden sağlıklı kurtulanların sıkıntılarını henüz önceki yaşayan Düzceli sarıklı, mektepli ve velileri ekol bünyesinde kurulan fırın atölyesinde fahri namına kalarak günce 15 bin savuşturmak üretiyor. Bu üretilen ekmekleri ise bölgeye müzaheret götüren araçlarla depremzedelere ulaştırıyorlar.

Okulların dinlence olmasına karşın Zübeyde Bayan Mesleksel ve Maharet Rum Lisesi bünyesinde 24 saat istihsal fail öğretmen, mektepli veliler, zelzele bölgesinde yaşayanların sıkıntısını hissederek yaptıkları ekmeklerin hamurundan pişirilmesine büyüklüğünde el birliği yaparak depremzedelere ulaştırmaya, depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyorlar.

“Kapasitemizi 4 binden 15 bine çıkarttık”

Zübeyde Kadın Mesleki ve Maharet Küçük Asya Lisesi Meslek Müdürü Hazar Başar, günce 15 bin aldatmak ürettiklerini belirterek “Valimizin, Milli Terbiye Müdürümüzün talimatıyla depremzede kardeşlerimize günde 15 bin ekmek üretiyoruz. Bütün bu arada el birliğiyle normal üreteceğimizin çokça daha üzerinde kapasiteyle istihsal yapıyoruz, günlük kendisine gönderiyoruz. Normalde biz taşımalı gelen öğrenciler için savuşturmak yapıyorduk günde 4 bin 500 civarında. Ama bu kapasiteyi öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin sebebiyle depremzede kardeşlerimiz üzere arttırdık” dedi.

“Canla başla mücadele ediyoruz”

Mektepli velisi Melek Akhançer, üzgün olduklarını rapor ederek “Maatteessüf haddinden fazla üzgünüz. Burada depremzede kardeşlerimize paketlemek çıkartmaya çalışıyoruz. Okulda veliyim, öğrencim var. Canla başla uğraş ediyoruz. Cenabıhak aynı daha böyle ayrımsız afeti kimseye göstermesin” şeklinde konuştu.

“Periyot kontak olma haset”

“Gün bağlanak olma haset” diyen okulun öğrenci Nazlı Akhançer, gönüllü yerine çalıştıklarını belirterek “Depremzede arkadaşlarımız amacıyla burada aldatmak üretildiğini görünce bizde fahri namına akmak istedik. Neticede gün birlik olma haset. Yer Sarsıntısı macerasız tıpkı öz değil. Bizde yaşadığımız için anlayabiliyoruz hangi hissettiklerini. Bizimde bir katkıda bulunmamız bizleri gururlandırıyor. Geçmiş olsun diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Üretilen ekmekler ise Hem Düzce Belediyesi’nin bölgeye günce yerine revan müzaheret araçlarıyla hem üstelik gönüllülerin araçlarıyla depremin yaşandığı illere gönderiliyor.

Share: