Liseliler, taşımalı ve pansiyonlu okullardaki öğrencilerin ekmeğini üretiyor

Ardahan’birlikte Şehit Türkmen Uğurlu Mesleksel ve Beceri Rum Lisesi öğrencileri, pansiyonlu ve taşımalı terbiye gören okullardaki arkadaşları üzere günlük 33 bin savmak üretiyor.

Yeni tür koronavirüs (Kovid-19) döneminde peçe ve dezenfektan üretimi ile ocak nesiç ürünleri ve atık yağların hıfzıssıhha malzemesine dönüşümü üzere icraat yürüten okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü’nde bu sene, Milli Yetişek Bakanlığının projesi kapsamında fırın kuruldu.

Öğrenciler, haftanın 3 haset uygulamalı eğitime katılıyor. Günce üretilen 33 bin tost, hamburger ve somun savsaklamak, pansiyonlular özellikle kalkışmak amacıyla taşımalı herkes ve ekol öncesi terbiye kurumlarına gönderiliyor.

Vali Hüseyin Öner, AA muhabirine, Milli Eğitim Bilimi Bakanlığınca başlatılan proje kapsamında kurulan fırında üretime katkı sunulduğunu söyledi.

Projedeki amacın hem mesleki eğitimi kamçılamak hem bile çığır elemanları iaşe etmek olduğunu tabir eden Öner, “Projenin ne büyüklüğünde yararlı ve hayır olduğunu şahsen yerinde gözlemledik. Burada üretilen ekmekler ilimizdeki pansiyon ve taşımalı eğitim bilimi gören öğrencilerin ihtiyacını karşılıyor. Tesisimiz, günde tahminî 33 bin savmak çoğaltma kapasitesine sahip.” dedi.

Öner, istihsal odaklı çalışmaların iz lisesindeki öğrenci sayısını son 3 yıla kıyasla yüzdelik 80 artırdığını belirtti.

İl Milli Yetişek Müdürü Erhan Keder dahi geleceği meslek liselerinde gördüklerini, bunun amacıyla bu okullara desteğin süreceğini söyledi.

Bakanlığın temas kalem desteği verdiğini nâkil Bulut, şunları kaydetti:

“Ardahan’üstelik patika liselerine yapılan seçkin envestisman geleceğe yapılan yatırımdır. Şu an burada 4 bin 250 öğrencimizin ihtiyacı karşılanıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu nüsha daha dahi artarak devam edecektir. Yani meslek öncesi, pansiyonda artan ve taşımalı öğrencilerin tamamına vermiş olacağız. Bu benzer 9 bine ulaşacak.”

Yordamlı müzakereci Tümer Nuh ise öğrencilerin öğretilen gelişigüzel işi bayıla bayıla hesabına getirmeye çalıştığını belirtti.

Uygulamalı eğitime katılanlardan 11. derslik öğrencisi Bayram Cebbar dahi “Burada hem meslek öğreniyoruz hem dahi servet kazanıyoruz. Bu birlikte bizim üzere çok balaban oluyor.” dedi.

Dicle Ünsal de lisede, iz öğrenmenin kendisini heyecanlandırdığını, gelecekte bu alanda işlemek istediğini dile getirdi.

Share: