Lübnanlı iş adamı Mikati ve Mega Yatı Fethiye’de

Dünyanın bildirme ensesi kalın 20 Gündüz Feneri iş kadını beyninde kayran düz Lübnanlı Taha Mikati’ye ilgili Chopi Chopi isimli mega yat Fethiye’ye demirledi.

Bu sabah Palikarya Adaları’ndan Türkiye kıyılarına sabık mega yatın yolcuları ortada Taha Mikati’nin dahi düz aldığı öğrenilirken yatta karı yakınlarının dahi bulunduğu ifade edildi. Fethiye İskelesi’nden Lübnanlı hisse senedi adamının mega yatına 80 bin litre akaryakıt alınırken, mega yattan hususi ayrımsız araca kestirmece 20 valiz konulup iskeleden ayrıldı. Lübnanlı Taha Mikati’nin mega yatına aldığı 80 bin litre akaryakıtın karşılığında ise 2 Milyon TL ödediği öğrenildi.

4 bilyon dolar servete topluluk olduğu belirtilen telekomünikasyon şirketleri sahibi Lübnanlı iş kadını Taha Mikati’nin eş evi kendisine adlandırdığı dünyanın sunma güzel yatları beyninde meydan düz Chopi Chopi isimli megayat, Fethiye Limanı’na demirledi. Yunanistan adalarından Türkiye’ye antre yaptığı öğrenilen ortamında iş kadını Taha Mikati ve ev yakınlarının düzlük aldığı 2 bin 421 grostonluk 80 metre uzunluğundaki mega yat ile Yunanistan ve Türkiye kıyılarını gezen Mikati, yakınlarıyla tatil yapıyor.

Sabah saatlerinde Fethiye İskelesi’ne demirleyen yattan iniş yaparak, Dalaman Havaalanı’na gidecek iş kadını Taha Mikati’nin yakınlarına ilgilendiren 20 bavul ve mütenevvi büyüklükte çantalar indirilip, gümrükten geçti. Bu sırada 8 tankerle kısaca 2 Milyon TL’lik 80 bin litre akaryakıt ikmali yapıldı.

Yatın Fans Maritin şirketine ilişik olduğu, Taha Mikati ve yakınlarının baştan mega yatla Yunanistan’ın Rodos Adası’na gideceği öğrenildi.

Mega yat 110 milyon dolar

80 metrelik begayet mega yat, İtalyan mimarlar Laura Sessa, Giovanni ve Paola Zuccon ile gelişigüzel düz yazı edildi ve türünün yer büyüğü beyninde. 110 milyon doların üstünde olan bilcümle yatın tamamlanması 660 bin saat sürdü ve göçüşme gövdesi alüminyum ve çelikten yapıldı.

Aslen eğlence gayeli tasarruf üzere “eş evi” olarak tasarlanan Chopi Chopi, ilkokul müfrit koşa kabine, hususi VIP teraslı hususi bire bir süit, şeş degaje meydanda güverte, zir güvertede bulunan 100 metrekarelik kumbaşı kulübü içeriyor. Şappadak aşkın yemek ve mağaza alanı ve iki asansör. Yüzen aile, seçme zamanda 12 misafir ağırlayabilir ve yaklaşık 31 mürettebat ve 9 personel istihdam ediyor. Ayrıca, gemi misilsiz benzeri dairevi tayyareci sülale, sauna, Türk hamamı ve ovma odası ile mecmu bire bir günce SPA ve arkada bulunan benzeri helikopter pisti bulunuyor.

Chopi Chopi beş yıl evvel, 2014 Dünya Yat Kupası’nı evine götürdü. Ondan önceki bile Showboats Dizayn Ödülleri, 2014 yılında Genişlik İyi İç Dekorasyon Ödülü; 2014 Acun Süperyat Ödülleri’nde Yargıcılar Kurulu ve 2013 Yılı Teknesi ödüllerini aldı. – MUĞLA

Share: