Maaş 10 bin liraya güdücü bulamayan üretici ayaklanma etti: Hakeza giderse bırakacağım

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 16 yıldır küçükbaş hayvancılık yapan İsmail Sim, kestirmece 10 bin TL karşılığında çalışacak sürücü bulamıyor. Güdücü bulamadığı amacıyla hayvanlarını kendileri otlatan Sim, çoban bulamadığı üzere hayvancılığı bırakacağını söyledi. Hele gençlerin hayvancılığa alçalma duymaması cihetiyle sektörün bayılmak üzere olduğunu tamlayan Sim, sürücü bulamadığını belirtiyor.

“10-11 BİN TL’YE İŞÇİ BULAMIYORUZ”

Yaşadığı enteresan ebat konusunda konuşan İsmail Sim, “Bu sektörde haddinden fazla nazik şekilde sürücü sıkıntısı var. Ülkemizde çoluk çocuk işsiziz diyorlar ama biz, 10-11 bin liraya iştirakçi bulamıyoruz. Tıpkı zamanda çobanlarda ayyar çıkıyor. ya işi beğenmeyip bırakıp gidiyor ya üstelik aylıklarını peşinen istiyorlar. Taşımalık parası istiyorlar, ‘eşya getireceğim ağabey’ diyorlar. ya de 8-10 bin lira çarpıp gidiyorlar. Bunlardan aynı tanesi ilçemizde bu işi yapan tıpkısı üreticinin başına geldi” dedi.

“PARAYI ALDI SONRA DA KAÇTI”

Sim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güdücü bulduk getirdik, 11 bin teklik maaşla koca 10 günde 11 bin lirayı aldı, geceleyin yarısı bırakıp gitti. Aynı üstelik giderken bilgelik vermiyorlar. Malımız dağda mı kaldı, aç mı kaldı? Bu asıl sıkıntıları yaşıyoruz, hilekâr çobanlar yüzünden. Mağdur ediliyoruz. Gençlerde bu işe düşkünlük bitti gibi bir şey, şaşırdık kaldık. Sektörü bırakmaktan ayrıksı çıkar yol bulunmayan. Bu yıl sürücü bulamazsam daha çok bu sektörü bırakıyorum.”



Share: