Mahmut Mecnunca: “Yararlı kurumunu tamamen şirkete çevirmişler”

Tüketiciler Birliği Umumi Başkanı Mahmut Delice, 3 sene geçmiş Kızılay’a ilgilendiren tıpkı otomobilin gidiş geliş kazasına karışarak bir kişinin ölümüne faktör olmasıyla ilişkin olarak, “Faydalı kurumunu tamamen şirkete çevirmişler” dedi.

3 yıl evvel Kayseri- Nevşehir Karayolu’nda Kızılay aracının aynı arabaya çarptığını ve çarptığı araçtaki benzeri kişinin ölümüne faktör olduğunu söyleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Bire Bir ana arkasız eskimiş, 2 çocuk da babasız noksan. ‘Kızılay tıpkı etap atar mı’ diye niteleyerek beklenmiş ancak bulunmayan. Kızılay’ın işleri çok bati olduğu için aileye benzeri saksı salığına üstelik gitmemişler. Olayın sıcaklığında gitmemiş ancak 3 sene eski ve bibi Kızılay’dan aynı başsağlığı ziyareti bulunmayan. İlk ilk eş beklemiş benzeri girişim atılmayınca mahkemeye başvurmuş. Zira tıpkı ölü var beyninde ve kazançsız kalan bakıma kadın ayrımsız ocak var. Aile hukuka başvurmuş. Kızılay aracın kendisinin olmadığını kanıt ederek, kaçmak istemiş. Plakadan aracın sahibi bulunmuş ve çağrılmış. Demişler kim ‘bu çevirici seninmiş ve benzeri ölüme karışmış’. O bile demiş ki ‘evet makine benim amma amma velakin 276 şerha ara bulucu ego Kızılay’a kiraya verdim. Bunlar Kızılay’ın kullanımında ve 276 çıngı 3 almanak dahi kiraya verdim. Kullanan onlar”. Hukukta gösteriş atmaya etkin, arkayı dolaşmaya etkin, hukukun eksikliklerinden faydalanmaya etkin ve öldürdüğü benzeri adamın ailesine ödence ödemekten kaçan tıpkısı Kızılay var” şeklinde konuştu.

Kızılay’ın reklamını insanların genişlik acı vaktiyle yanlarında bulunduğunu göstererek yaptığını belirten Delicesine, ” Pakistan’a gittik başat baskınında müzaheret ettik. Afganistan’a gittik haris insanlara müzaheret ettik. Afrika’de susuz kalanlara arkalama ettik. Öz ülkende özlük vatandaşının ölümüne faktör oluyorsun fakat aynı sarrafiye sağlığına de gitmiyorsun. Murafaa benzeri hacim tazminata değişmeyen veriyor. Kızılay onu yemek üzere bankadan garanti mektubu alıyor ve gidip, dip mahkemelere itiraz ediyor. ‘Ben bunu ödemeyeceğim’ diyor. Yani Kızılay bu işi 4-5 yıl uzatmanın yolunu arıyor. Fakat ailenin avukatı 200 bin TL tazminat davası davası açıyor. Ancak mahkeme 155 bin TL’ye hükmediyor. Kısmen akseptans, kısmen ret olduğu üzere Kızılay’ın avukatına üstelik vekalet ücreti çıkıyor. Aileye o tazminatı yemek üzere gelişigüzel çeşit taklayı atan Kızılay o vekalet ücreti üzere aileye avukat yürütme gönderiyor. Yani babasını öldürdüğü çocuklara yürütme gönderiyor. 3-5 ay oldu biz öğreneli. ‘Bu yanlış’ diyoruz. Başka ülkeye gitmenize lazım yok. Burada aynı mağdur var filhakika ve sizin vesilenizle mağdur olmuş. Birlikte avukatları ailenin avukatını arayıp, ‘bu parada biraz indirim yapın da olayı çabukça kapatalım. Yoksa 3-4 sene sürer bu durum’ diyor. Terbiyesizliğe bakın. Hani normal bir insana bu hareket yakışmaz da Kızılay sen insanların bağışlarıyla, fonlarla ayakta duran bire bir kurusun. Bu hayır kurumunu tamamen şirkete çevirmişler. Bu ailenin mağduriyeti giderilene büyüklüğünde her yerde herhangi bir platformda hem ortamda şu çağrıyı yapacağım; ‘Kızılay’a 5 kuruş yardımda bulunmayın. Kızılay’a kan vermeyin.’ Kendi ülkemizde bir aileyi mağdur edecek büyüklüğünde duyarsız tıpkı hava hayır kurumu imkânsız” ifadelerini kullandı. – KAYSERİ

Share: