Malatya’da kar nedeniyle 530 kırsal mahalleye muvasala sağlanamıyor

Malatya’üstelik kar zımnında 530 kırsal mahalleye muvasala sağlanamıyor

MALATYA Malatya merkezde ve erdemli kesimlerde etkili olan kar yağışından dünya 530 mahallenin yolu ulaşıma kapandı

Çarşamba haset akşam ezanı saatlerinde başlayan ve kırsalda elan birlikte çalışkan olan kar yağışı, özellikle erdemli kesimlerdeki mahalle yollarını kapatırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, kar yağışı ile gelişigüzel çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi Matbuat Nişane Yazıhane Müdürlüğü aracılığıyla yapılan açıklamaya bakarak, 2 Küçük Ay Perşembe günü Malatya merkezde ve faziletkâr kesimlerde etkili olan kar yağışından ortalık 530 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Malatya genelinde oluşturulan Karla Savaş Ekipleri, kapanan rustik mahalle yollarına anında engelleme ederek kat açılış çalışmalarına devam ediyor.

530 Mahallenin yolu kapalı

Malatya genelinde 500 anahtar ve bin 300 personelle kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Nöbet ve Altyapı Koordinasyon Kat Başkanlığı, AYKOME Şube Müdürlüğüne sadık ekipler; Akçadağ’de 72, Arapgir’de 42, Arguvan’birlikte 45, Battalgazi’de 39, Darende’de 51, Doğanşehir’de 36, Doğanyol’birlikte 14, Hekimhan’de 54, Kale’de 22, Kuluncak’ta 23, Pütürge’de 64, Yazıhan’da 31, Yeşilyurt’ta 37 almak için yolu kapanan 530 noktada, kat açma çalışmalarını layenkati sürdürüyor. Düzenlenen karla uğraş çalışmalarında, 3 kar savurma makinesi, 10 yoldüzler, 28 greyder, 18 yükleyici, 13 Beko Loder (Traktör Kepçe) ve 23 servis aracının fariza yaptığı belirtildi.

“Araçlarımızı çalışmaları etkileyecek şekilde otopark etmeyelim”

Mavera yandan, yapılan açıklamada, hele merkezde yaya kaldırımı ve yol açım çalışmaları sırasında sürücülerin araçlarını kavisli ve çalışmaları etkileyecek şekilde park yeri etmemeleri istendi.

Share: