Malatya’nın Hekimhan İlçesinde Yapılan Okul Binasında Standart Dışı Beton Derkenar

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde depremde beis gören ve Toplu Basamak İdaresi (TOKİ) aracılığıyla yıkılarak yeniden yapım işi tenkis edilen Sakarya Ortaokulu’nun inşaatında standart dışı beton kullanıldığı ortaya artık. Ankara merkezli benzeri firma yoluyla yapılan meslek inşaatındaki bu format, İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla benzeri alfabe ile TOKİ Başkanlığı’na bildirildi.

Hekimhan’da 1960 yılında yapılan ve 24 Familya 2020’da Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana mevrut 6,8 büyüklüğündeki depremde uymazlık gördüğü gerekçesiyle yıkılan Sakarya Ortaokulu’nun yapım işi, Yer ve Kentçilik Bakanlığı’na sınırlı TOKİ Başkanlığı yoluyla ‘pazarlık usulü’ ile 18 Haziran 2021’birlikte tenkis edildi. İhale amacıyla 7 teklif verilirken 6 öneri geçerli sayıldı. İhaleyi Ankara merkezli tıpkı firma kazandı.

Firma ile 6 Orak Ayı 2021 tarihinde konvansiyon imzalandı ve müteahhit firmaya inşaatı 3 April 2022 tarihine kadar bitirmesi üzere 270 aktarılma müddet verdi.

ALINAN DEKORATIF SONUCUNDA STANDART ALIMLI BETON KULLANILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yapımı hala süren okul inşaatından numune sonucunda, okulun inşaatında ölçün dışı beton kullanıldığı ortaya daha çok. Rutin yerine yapılan kontrolde alınan numuneler laboratuvara gönderildi. Zıt sâdır akıbet, Hekimhan Belediyesi’ne bildirildi. Hekimhan Belediyesi da konuyla ilgili Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nü bilgilendirdi.

“STANDARDI KARŞILAMIYOR”

İl Milli Terbiye Müdürü Hatice Özdemir imzası ile 25 Orak Ayı 2022 tarihinde TOKİ Başkanlığı’na gönderilen resmi yazıda, “İlgi yazıda, ilimiz Hekimhan ilçesi 24 cezire 159 parsel üstünde Başkanlığınızca yapımı bitmeme fail Sakarya Ortaokulu’na ilişik inşaata dökülen hazır betondan 11.05.2022 zaman ve 2022-PGD/44-48 no’lu amade beton dekoratif alma tutanağı ile şantiyeden alınan 3 skor C30/37 beton numunelerinin 28 günce beton tazyik deneyi sonuçlarının ait standardı karşılamadığına dair yazısı, yazımız ekinde sunulmuştur” denildi.

Share: