Malazgirt ve Çakal Armudu kutlamaları üzere bin 350 kilometre pedalladılar

Malazgirt ve Çakal Armudu kutlamalarına özen dercetmek üzere Kocaeli’nden yola çıkan 22 yabanlık derrace kafilesi, bin 350 kilometrelik yolu pedallayarak Muş’a ulaştı.

12 Ağustos’ta Kocaeli’nden Malazgirt ve Çakal Armudu kutlamalarına gelmek amacıyla mütehammil yolculuğa sâdır bisikletçiler, 11 zaman bilahare Muş’a ulaşabildi. Bin 350 kilometre pedallayarak Muş’a ulaşan sporcular, burada Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ve personeller aracılığıyla karşılandı. Lale Vadisi’nde türlü ikramların yapıldığı sporcular, benzeri müddet burada dinlendikten sonra Yabani Armut ve Malazgirt’e hareket amacıyla kentten ayrıldı.

Kocaeli’nden ayrımsız farkındalık ihdas etmek üzere 16’sı sporcu atılmak için toplam 22 şahsiyet kafilenin bugün Muş’a geldiğini anlatım fail Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Evire Çevire bir farkındalığı dile yayımlamak amacıyla rüfeka burada. Bisikletle Kocaeli’nden pedallayarak buraya kadar varmış oldular. Bizde zaman burada onları karşıladık. İnşallah burada hem Malazgirt’i hem Yabani Armut’ı mülakat ettikten sonradan kazasız belasız Kocaeli’ne zinde aynı şekilde dönmelerini umut ediyoruz. Kendilerine teşekkürname ediyoruz” dedi.

“Kutlamalar üzere Çakal Armudu ve Malazgirt’te bulunacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Ofis Müdürlüğü Natür Sporları Birimi personeli ve göç sorumlusu Hazar İnce ise kafilenin 22 kişiden oluştuğunu ve 16 heveskâr sporcuyla Kocaeli’nden Muş’a pedal çevirmeye başladıklarını söyledi. Şu zaman bin 350 kilometre civarında bire bir nöbet hatim ettiklerini kaydeden İnce, “Bin 650 kilometrede hedefimizi tamamlayacağız talih olursa. Öncelikle Tatvan’da konaklayacağız, henüz bilahare ise kutlamalar amacıyla Çakal Armudu ve Malazgirt’te bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“11 gündür yoldayız”

Sporculardan Harun Cambazoğlu ise yaklaşık bin 650 kilometre kaide çevirerek Malazgirt ve Ahlat’a ulaşmayı planladıklarını belirterek, “Bugün akıbet etap. İnşallah sağ selamet benzeri şekilde vurmak üzere Tatvan’da olacağız. Tahminî şu dakika 10. etaptayız. 11 gündür yoldayız. Yolda seçme güçlük yaşamadık. Gayet dörtköşe bire bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah akıbet 85 kilometre. Zaman Muş’tayız. Güçlü tıpkısı yolculuk. Daim yokuşlar var, geçitlerden geçtik ve sonsuz manevi değeri faziletkâr yerlerden geçtik. Başkentten geçtik, Söğüt’ten geçtik, Ertuğrul Gazi türbesine uğradık, 33 şehidimizin kabirlerinin bulunduğu Bingöl’ü ülfet etme imkanı bulduk. Keyifli tıpkı şekilde seyahat devam ediyor” diye konuştu. – MUŞ

Share: