Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü etkinlikleri Ahlat’ta alçak katılımla sürüyor

Bitlis’in Yabani Armut ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü kutlamaları “1071 Padişah Alparslan Yabani Armut Otağı”nın kurulduğu Çarho mevkisindeki budun bahçesinde ağır katılımla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Okçular Vakfı vasıtasıyla kombinasyon edilen programın ikinci gününde Çakal Armudu Millet Bahçesi’ne gelen ziyaretçiler, illerin gelenek ve göreneklerini tanıtıcı 51 tematik çadırı dolaştı, güreş, atlı cirit oyunu ve atlı okçuluk gösterilerini strateji etti.

Davul zurna eşliğinde yapılan umum oyunları gösterilerini izleyen, halay calip ziyaretçiler, stantları gezerek kadınların ürettiği umum emeği göz nuru ürünleri ile tematik çadırlarda açılan hüsn-ü şekil ve ten atölyelerindeki çalışmaları inceledi.

Aileleriyle etkinliğe katılan torunlar da kendileri amacıyla oluşturulan alanlarda golf, ayak topu, basketbol, mangala, bakraç atma kabilinden geleneksel oyunları oynadı, ağababa bindi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konser verdiği, seyir ekibinin gösteri yaptığı alanda, yurdun ciharıyek yanından ve bitişik ülkelerden mevrut misafirler, dönüş boyu bitmeme fail etkinliklerle eğlendi.

Ziyaretçiler, değişik yörelerden gelenlerin seslendirdiği türküleri dinlerken aynı yandan üstelik alanın güvenliğini sağlayıcı polis ve jandarmanın süvari birlikleriyle ışık çektiriyor.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü gidiş geliş ekiplerinin çocuklara gidiş geliş kuralları karşı brifing yaptığı etkinliklerde, UMKE, 112 sağlık ekipleri dahi vatandaşlara keyif hizmeti veriyor.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Sürücü, AA muhabirine, Anadolu’yu ev yapan, İslamlaştıran ve Türkleştiren asilzade orduyu tesit etmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Etkinliklerin renkli geçtiğini anlatan Güdücü, “81 ilimizin temas vasıtasıyla insanlar koşarak gelmiş ve burada buluşmuş. Melik Alparslan’ın çağrısına uyarcasına herkes burada. Milletimiz ortak değerlerde, ortak paydada buluşmanın hazzını yaşıyor. Diyarbakır, Edirne, Kars, Hakkari, Manisa, İzmir ve başka mecmu iller Yabani Armut’ta buluşmuş. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı ile balaban tıpkısı medeniyetin mensubuyuz. Eş değerlerimizde tek ayrımsız alem, bir tane yurt ve bir tane fehamet şuuruyla buradayız. Tanrı birliğimizi sürekli kılsın. Ülkemizi seviyoruz ve tarihimizi muhafaza ediyoruz.” diye niteleyerek konuştu.



Share: