Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl Dönümü

Acun Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, ” Malazgirt’in 951. sene dönümünü anarken Alparslan’ı gençlerimize anlatırken 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’da başlayan Nazik Atak’u bile ne kadar bağlantılı ve birbirinden ayrılmaz iki tarihi dönüm noktası olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile cebe arkadaşlarını ve onlarla bu arada cephede kahramanlıklar sergileyen, canlarını veren aynı çokça yerde süngüyle düşmanı püskürtmeye muvaffak olan kahramanları gençlerimize hatırlatacağız.” dedi.

Erdoğan, Okçular Vakfınca Malazgirt Zaferi’nin 951. Sene Dönümü ve Balaban Hücum’un 100. Yılı nedeniyle planlı aktiflik çerçevesinde Yengi Meydanı’nda düzenlediği basın toplantısında, hayatta haddinden fazla iyicene tevafukların olduğunu ve Malazgirt Zaferi ile Balaban Taarruz’un yıl dönümünün bire bir güne balya gelmesinin birlikte tıpkı öğüt niteliğinde olduğunu söyledi.

Bu toprakların Malazgirt’te yurt yapıldığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“851 yıl bilahare üstelik buna kastedenlerin majör girişimlerinden bire bir tanesine şahit olduk. Yani, 851 sene sonra biz o iradeyi yeniden göstererek Malazgirt ruhunu birlikte baştan desteklemek amacıyla bu toprakları bizden ahzetmek isteyenleri tıpkı nöbet daha püskürttük. Şişman Tecavüz, bu püskürtmelerden sunma şişman ve sonuncusu. Tığ, Malazgirt’i 5 yıldır bütün ülkeye haykırırken ve yeninden hatırlatmaya çalışırken henüz serbest anlaşılmasına çaba gösterirken umum dahi o Nazik Hücum ruhunun etkili kalması üzere bunu yapıyoruz.”

-“Süngüyle düşmanı püskürtmeye muvaffak olan kahramanları gençlerimize hatırlatacağız”

“Bu topraklar bize 1000 yıldır vatan.” diyen Erdoğan şunları kaydetti:

“Bu toprakları bizden kabul etmek isteyenler ve gözü olanların emellerinden vazgeçeceklerini asla düşünmemeliyiz. 100 yıl geçmiş, aha Palikarya arkasına Mağrip İttifakını alarak bu topraklardaki emellerini gerçekleştirmek istedi. Hamdolsun muvaffakiyetsiz oldu amma bu emellerinden vazgeçmediklerini haddinden fazla şükür kim hatırlatıyorlar. Kamuoyundan de bunu takip edebiliyoruz. Onun amacıyla bu tevafukla, bu mesajı kamuoyuna baştan uyarmak istiyoruz. Malazgirt’in 951. yıl dönümünü anarken Alparslan’ı gençlerimize anlatırken 26 Ağustos 1922’dahi Kocatepe’bile başlayan Balaban Atak’u üstelik ne kadar angajmanlı ve birbirinden ayrılmaz iki tarihi dönüm noktası olduğunu ve Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk ile silah arkadaşlarını ve onlarla bu arada cephede kahramanlıklar sergileyen, canlarını veren birçok yerde süngüyle düşmanı püskürtmeye muvaffak olan kahramanları gençlerimize hatırlatacağız. Bu toprakları bile vatan namına önümüzdeki 1000 sene daha koruyabilelim, tutabilelim. Başkalarının gözü olanı tığ kendimiz namına korumaya devam edelim. Hem Malazgirt’in 951. yıl dönümü hem bile Şişman Atak’un 100. yılı esasen kutlu olsun.”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı bile Türkçe milletinin tarihinin destani zaferlerle kırcı olduğunu, bunlardan genişlik önemlileri ortada 1071 Malazgirt Zaferi ile 1922’deki Nazik Taarruz olduğunu belirterek kentteki 100. sene etkinliklerinin alaylı ve ateşli aynı şekilde kutlandığını ifade etti.

Toplantıda, SELIM Fırka Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Mebus Mehmet Taytak, Şehremini Mehmet Kabadayı, Okçular Vakfı Başkan Haydar Büyük Nasip, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ve DÜRÜST Öğür İl Komutan Yardımcısı Ongunluk Selcen Hıdıroğlu de birer meşveret yaptı.

Konuşmaların peşi sıra Erdoğan ile el protokolü, ok atışları yaptı, dereceye giren sporcuları ödüllendirildi.

Program, stantların gezilmesiyle sona erdi.



Share: