Malazgirtliler ve Ahlatlılar, Malazgirt Zaferi etkinliklerini heyecanla bekliyor

İBRAHİM YALDIZ/ŞENER TOKTAŞ – Muş’un Malazgirt ile Bitlis’in Ahlat ilçelerinde vatandaşlar, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü zımnında düzenlenecek etkinliklerin başlamasını heyecanla bekliyor.

Malazgirt’teki “Malazgirt Meydan Savaşı Tarihi Milli Parkı” ile Yabani Armut’taki “Hükümdar Alparslan Otağı”nın bulunduğu Ulus Bahçesi’nde yapılacak kutlamalar için hazırlıklar sürüyor.

Önceki yıllara bakarak henüz vahim katılımla gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler öncesinde Malazgirt ve Çakal Armudu ilçelerinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar, 3 dolaşma sürecek etkinliklerle hem ilçelerini sunma mebzul şekilde tanıtmayı hem de programa katılması muhtemel Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki yetkilileri sunu bereketli şekilde ağırlamayı hedefliyor.

1071 Malazgirt Spor Kulübü Başkanı İsmail Türeli, AA muhabirine, Malazgirt Zaferi’nin 951. sene dönümü öncesinde hazırlıkların sürdüğünü belirterek, “Kaymakamlığımız ve belediye, etkinlikleri genişlik mebzul şekilde birleştirme ediyor. 26 Ağustos’ta ayak topu turnuvası bile düzenleyeceğiz. Halkımız heyecanla etkinlikleri bekliyor. İlçemizde herhangi bir yıl kutlamalar yapılıyor ve vatandaşlar bile bu coşkuya kuma oluyor.” şeklinde konuştu.

Malazgirt Ekincilik Odası Başkanı Tahsin Kılıç ise 26 Ağustos Malazgirt Zaferi kutlama programının başlamasına dar günlerin kaldığını söyledi.

İlçe halkı namına Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ı beklediklerini anlatım fail Tığ, şöyle konuştu:

“Malazgirt halkı 26 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızı coşkuyla karşılayacak. Türkiye’nin ciharıyek yanından insanlar bundan sonra Malazgirt ilçesine geliyor. Bu etkinliklerin Malazgirt’in esnafına bile dokunaklı katkısı oluyor. Kutlamalar bu yıl daha ateşli olacak. Biz da ilçemizi en gani şekilde tanıtmayı hedefliyoruz.”

Malazgirt esnafından Muhammet Osman Hararetli da son yıllarda coşkuyla kutlanan Malazgirt Zaferi etkinliklerinin ilçenin tanıtımına ulama sunduğunu belirtti.

Etkinliklerin başlamasını heyecanla beklediklerini anlatan Zinde, “Bu programların her anlamda ilçeye faydası oluyor. Esnaf cümbüş yaşıyor. Etkinliklere Malazgirtliler yerine dokunaklı katılma sağlayacağız.” dedi.

“Etkinlikler sayesinde Ahlat ve Malazgirt pop oldu”

Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak, halk sanatları ustalarının aylardır etkinlik üzere tedbir yaptığını söyledi.

Kutlamaların gelişigüzel yıl henüz coşkulu geçtiğini dile getiren Gökbulak, şunları kaydetti:

“İşlerimiz açıldı, turistler üstelik çıktı gelmeye başladı. Ahlat’taki etkinlik çok muhteşem. Yurt içi ve sıkıntılı dışında fuarlara gittim. Ahlat’taki kabilinden tıpkı etkinlik görmedim. Etkinlik amacıyla tedarik yapıyoruz. Davetlilere kötek ihsan edildiğinden yeni tasarımlar yapıyoruz. Sabırsızlıkla o günü bekliyoruz. Çakal Armudu’a ve bölgeye galeyan katan etkinlikler, bizi ve ilçemizi olumlu etkileyecektir.”

Esnaf Halim Adıyaman ise “Esnaf namına etkinliklerin yapıldığı dönemde enerjik eyyam geçiriyoruz. Hepimize katkısı oluyor. Cumhurbaşkanımızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın katılımı ve bu etkinlikler yardımıyla Yabani Armut ve Malazgirt pop oldu. İnsanlar Çakal Armudu’ımızı çok çok tercih etmeye başladı.” diye niteleyerek konuştu.

Vatandaşlardan Nurullah Güvendik da “Aktiflik döneminde insanların ilçemize ilgisi artıyor. Bizim üzere çok eşsiz olan Cumhurbaşkanımızı ve etkinliklerin başlamasını heyecanla bekliyoruz.” dedi.

Esnaf Maksat Akkurt dahi etkinlikler yardımıyla Ahlat’ın daha gani tanıtılmasını ve daha fazla turistin ilçeye gelmesini beklediklerini söyledi.

Ahlat’ta güzel etkinliklerin yapıldığını kaydeden Akkurt, “Buraya ihtişam erkanının nazik bölümü geliyor. İlçemizin henüz aşkın tanınması bizi mutlu ediyor. Heyecanımız bile var. Cumhurbaşkanımız geliyor. 25-26 Ağustos’ta burada olacak. Cumhurbaşkanımızı karşılayacağımız amacıyla mutluyuz.” ifadelerini kullandı.



Share: