Manisa Büyükşehir ve MASKİ’de eylemli işçilere yüzdelik 99.96 zam

Manisa Büyükşehir ve MASKİ’bile fiilî işçilere yüzde 99.96 zam

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’üstelik etkin fiilî işçilerin maaşı ortalama 17 bin 213 TL’ye yükseldi

MANİSA – Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Uray İş Sendikası ortada fiilî işçiler için dolgun hizmet akdi yapıldı. Sözleşmeyle alay malay Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde müteharrik eylemli işçilere yüzde 99.96 oranında aynı artış sağlanarak sayı farkı maaşın 17 bin 213 liraya yükseldiğini tamlayan Başkan Ergün, çalışanları enflasyona ezdirmediklerini vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi, Manisa Büyükşehir Belediye Reisi Cengiz Ergün’ün makamında imzalandı. İmza töreninde Genel Sekreter Yardımcısı Funda Solak, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Özünlü, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Harun Şans ve MASKİ İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Hayri Tehlikeli ile Şehremaneti İş Sendikası Manisa Ofis Başkanı Gökay Sezgin saha aldı.

Başbuğ Ergün: “Güle güle harcasınlar”

İmza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün hayırlısıyla yıpranmamış bir dolgun sözleşmeye imza atma noktasındayız. Uray İş Sendikası ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzde müteharrik kadrolu işçi kardeşlerimizle ilişik toplu sözleşmeyi hayırlısıyla neticelendirdik. Şimdi bu yaptığımız kesim noktasında hazırlanan protokolü imza altına alacağız. Ego bu noktada ezcümle bilgelik yüklemek istiyorum. Haziran 2022’birlikte sağladığımız uzlaşma sonucu, ortalama 8 bin 608 liralık olan fiilî işçi kardeşimizin maaşı, yaptığımız antant gereği bugün itibariyle yüzdelik 99.96 oranında aynı artma sağlayarak ortalamamızı 17 bin 213 TL’ye çıkarmış bulunuyoruz. 2022 yılında biliyorsunuz Türkiye’de gerçekleşen yılsonu enflasyon oranı 64.27 olarak açıklanmıştı. Bunun üzerine yüzdelik 36 üzere bir zenginlik payı işçi kardeşlerimize şişkinlik altında ezdirmemek adına verdiğimiz arttırma ek ücrettir. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum. Çalışan kardeşlerimize seçme şeyden önce aileleriyle, sevdikleriyle, afiyet doğruluk içerisinde ayrımsız sahn geçirmelerini kâm ediyorum. Güle güle harcasınlar. Sonuçta Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tıpkısı familya. Bu ailemizin içerisinde bu iştirakçi kardeşlerimiz üstelik var. Onların memnuniyeti, onların sahada vermiş oldukları hizmet, bizlere ve tam Manisa halkına bakım yerine kabul ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Leziz iyi olsun diyorum. Sendikaya bile bu noktada bizlere vermiş olduğu bindi noktasında, anlayışları noktasında Gökay kardeşime da çok teşekkür ediyorum. Emeği sabık herkesten Allah razı olsun diyorum, teşekkürname ediyorum” diye niteleyerek konuştu.

Şehremaneti-İş Sendikası Manisa Yazıhane Başkanı Gökay Sezgin üstelik kadrolu işçilere yapılan maaş zammı üzere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürname etti. Konuşmaların arkası sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Umumi Müdürlüğü bünyesinde etkin eylemli işçilere ait şişko iş sözleşmesi imza altına makbuz.

Share: