Manisa FK, Teknik Yönetmen Yalman Koşukavak ile antant imzaladı

– Manisa FK, Teknik Yönetmen Sert Koşukavak ile geçim imzaladı

MANİSA – Spor Makat 1. Takım ekiplerinden Manisa Ayak Topu Kulübü, Beceri Direktör Yalçın Koşukavak ile 1.5 almanak sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz hafta oynanan Denizli spor maçı sonrası Teknik Direktör Uzun Eriş ile yollarını ayıran Manisa FK, en üst 2020-2021 sezonunda Süper Öbek’de Kayserispor’u çalıştıran Sarp Koşukavak ile anlaştı. Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde planlı imza törenine Pakt Başkanı Mevlüt Aktan, Komutan Vekili Açık Deniz Anlı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Koşukavak, 1.5 almanak sözleşmeye imza attı. Manisa için çokça zer aynı spor insanı olan Uzun Eriş ile 6 kamer evvel sezona başladıklarını hatırlatan Komutan Aktan, “Kulübü dönüştürmeye çalışıyoruz. Hem tesisleşme hem bile aktör bazında birçok tebeddülat yapmaya çalıştık. Bununla ilgili bizi alim, bize ayar veren, bizden erişmiş olan Levent Eriş hocamızla muhtemelen tıpkı yere büyüklüğünde mesafe bitirme ettik. Biz emekleri üzere kendisine çok teşekkür ediyoruz. O bizim amacıyla herhangi bir antlaşma değerli olacaktır. Bundan sonraki süreçte kulübün bünyesine uyabilecek, bizim önsezi atışlarımızla debi edebilecek, hedefi olan ve aynı zamanda birlikte bu dönüşümde birlikte olabileceğimiz, tanıdığımız, bildiğimiz Yalçın hocamızla oturduk, anlaştık. Kendisi kulübümüzü üstelik yakından tanıyor. Hocalığı, kariyeri ve bilgisini tartışmaya bile lüzumlu yok. Kendisine bizi yeğleme ettiği için da teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de tıpkı çokça kulüpte çalıştığını belirterek sözlerine başlayan Manisa FK’nın yıpranmamış maharet direktörü Yalçın Koşukavak ise, “TFF 3. Grup’den, Süper Küme’e büyüklüğünde uzanan tıpkısı kariyer hikayem var. Bu da Türkiye’bile haddinden fazla rastlanan tıpkısı öz değil. Ben aracısız TFF 1. Küme yahut Süper Tabur’den başlamadım. Türkiye’nin bilcümle aç liglerinde bir tane başıma çalışarak başladım. Bunu de zat açımdan önemsiyorum. Öncelikle böyle pakt politikası olan, değerli insanların, değerli projeler yaptığı ayrımsız kulüpte olmaktan âlem çok mutlu olduğumu hikâyelemek istiyorum. Bu pakt politikasına kendimce yararlı olmak amacıyla bugünden itibaren elimden hangi geliyorsa kol arkadaşlarımla bu arada yapacağız. Hepimizin malumu mutluluk futbolunda kulüplerin ekonomisi üretimden uzak ama burada farklı bire bir yapı ve özveren insanlar var. Tafsilatlı zamandır izlem ediyorum. Evvel tesisi bile gezdim, altyapıdaki organizasyonları üstelik biliyorum. Bu yapılara ecnebi aynı çalıştırıcı değilim. Ligde dahi bir yarışma var. Benzeri oyun modeli ortaya koymamız lazım. Burada yararcı davranmamız müstelzim zamanlar olacak. Söz Misali bu haftaki maç kabilinden. Benim böyle kısmetsizliklerim mi desem, talihsizlik mı desem bilmiyorum, bire bir takıma eskimemiş gittiğimde ilk maçım hep lidere balya geliyor. Cenabıhak dahi yüzümüzün akıyla çıkmayı kader ediyor. Bire Bir oyun modeli düz yazı ederken, yarışmamız gerektiğini da unutmadan savaş edeceğiz. Ben Manisaspor’birlikte çalıştığım dönemde Süper Lig’birlikte bozuk statta çok pahal taraftar desteği görüyorduk. Onlardan ricam az buçuk elan bizim takımımıza bindi versinler. İnşallah onların hava duyacağı, onları heyecanlandıracak bir mızıka inşaa edeceğiz” dedi.

UEFA Pro-Lisans sahibi olan 50 yaşındaki deneyimli maharet yönetmen, daha ilk İstanbulspor, Gaziantep FK, Denizlispor, Altay ve Bursaspor’de dahi görev yaptı.

Share: