Manisa haberi… Kula’nın içme suyu sorununu çözecek proje başlıyor

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Kula Şehremini Hüseyin Boğa’u konuşma etti. Ziyarette, ilçenin içme suyu ihtiyacına güdük sürede hal getirebilmek namına 1 Eylül’bile ihalesine çıkılacak olan 18 kilometrelik içme suyu hattı projesi ile ilgili istişarede bulunularak sahada tetkik gerçekleştirildi.

Kula ilçesinin jeolojik ve volkanik yapısı zımnında akarsu kaynaklarının bereketli olmayışı ve açılan sondajlarda suya ulaşılamaması sorununa köklü çözüm getirebilmek namına Manisa Akarsu ve Şebeke İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 18 kilometrelik polat borularla içme suyu hattı çalışması gerçekleştirecek. 1 Eylül’dahi ihalesine çıkılacak olan proje için Genel Müdür Burak Aslay, Kula’ya bire bir mülakat gerçekleştirdi. İlk adına Belediye Reisi Hüseyin Tosun’a makamında müzakere gerçekleştiren Genel Müdür Burak Aslay, arkası sıra envestisman sahasında saha algı olan kuyularda tetkik gerçekleştirdi. Ziyaret ve incelemelere Kula Belediye Başkanı Hüseyin Boğa da zevcelik ederken, Umum Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Büyükşehir Belediyesi Kula Muhtarlık İşleri Yazıhane Müdürü Vazıh Topdemir ve MASKİ İlçe Şefi Tuğba Ural Kula Belediyesi Divan üyesi Mustafa Sümen ve Denizli Çivril ilçesi bozuk YANLIŞSIZ Fırka kaza başkanı Mehmet Celep de saha aldı.

İnceleme sahasında açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Manisa’mızın seçilmiş ilçelerinden biri olan Kula ilçemizde, belediye başkanı Sayın Hüseyin Boğa ile birlikte Büyükşehir Şehremaneti Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün sedir toplantısında müjdesini verdiği ve ilçenin 50 yıllık akarsu sorununu çözecek yatırım ile ilgilendiren Sarnıç mahallesindeki sondajlarda incelemelerde bulunduk. Kula ilçemizin içme suyu ihtiyacını diremek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün Ankara’da yaptığı görüşmeler sonrasında atiklik kazanan projemiz çerçevesinde 18 kilometre içmece suyu hattı döşeyerek hanelere ulaşan suyun verimini artıracağız. Milletvekillerimizin, bakanlarımızın, belediye başkanlarımızın dahi destekleriyle İller Bankası’ndan kredinin temini yapıldı. Yapacağımız imalatlar yardımıyla önümüzdeki yaza girmeden Kula ilçemizin akarsu sorununu kökleşmiş çözmeyi hedefliyoruz. İlçemiz amacıyla şimdiden aldatıcı olsun” ifadelerini kullandı. – MANİSA

Share: