Manisa’da toplu transfer ve taksi ücretlerine yüzde 30 remiks

Manisa’bile toplu nakil ve taksi ücretlerine yüzdelik 30 bindirim

Manisa’bile şişman nakil ücretlerine yapılan remiks 1 Küçük Ay itibariyle yürürlüğe girecek

MANİSA Manisa’üstelik şişman taşıma ve taksi ücretlerine 1 Gücük Ay tarihi itibariyle geçerli olmak için ortalama yüzde 30 bindirim yapıldı. Bakir zamlar sonrası şehir içi tamlık bilet 9.75, öğrenci 6.50 ve kartsız binişler 12 TL kendisine belirlendi.

Manisa’üstelik şişman taşıma ve taksi ücretlerine sayı farkı yüzdelik 30 bindirim yapıldı. Yapılan zam kararını, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Umumi Heyet Üyesi ve 155’Nolu Manisa Hususi Umum Otobüsleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel, 141 Nolu Yerleşke Motorlu Nakil Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmayan ile dide ve kooperatif üyeleri düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladı.

Ortalama yüzde 30 zam

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Narven, “Yaşanan ekonomik sıkıntılardan ufuk belirli benzeri bindirim talebinde bulunduk ve UKOME marifetiyle bu zam talebimiz onaylandı. Konuşu anlamında ağırlık benzeri süreçten geçiyoruz. 2023 yılının başında yapılan zamlar esnafımızı üstelik etkilemektedir. Ister asgari ücret zammı, kazanç, sigorta ve harçlar ile hizmet tamir masraflarında sakil artışlar olduğundan esnafımızın mesleki dayanabilecek sürdürülebilirliği kalmadığı ve gelirlerinin düştüğünü bu nedenle da bu remiks kararını aldık. 27 Aile Cuma Namazı Günü yapılan UKOME Umumi Kurulunda şişman nakil ve göçüm zamları onaylandı. Yarın sabahtan itibaren birlikte uygulamaya geçilecektir. Bu zamlara sebep gerekseme duyulduğu ile ait Fevzi Açıkel bilgilendirmede bulunacak. Manisa dalan özellikle görünmek amacıyla 15 ilçemizde de muteber. Bu ilçeler içerisinde merkezde Yunusemre ve Şehzadeler ile Soma, Salihli, Akhisar, Alaşehir ve Turgutlu’da birlikte cemi 9.75, öğrenci 6.50, paralı binişler 12 TL namına onaylandı. Mahalleler arası taşımalar ise yüzde 30 oranında zamlandı. Benzeri de 141 No’lu Kampüs taşımacılığımız var. 27 kilometre ve öğrencilerin eli nimetli olduğu ayrımsız nakliyat yapılıyor. Burada de bilcümle 11.25, mektepli 7.25, paralı binişler üstelik 13 TL namına onaylandı. Taksilerde dahi 9 lira açılış, 12 TL kilometre, indi bindi dediğimiz kısa mesafelerde dahi 40 TL ecir alınacak. Taksiler uygulamaya 15 periyot içinde geçecek.” dedi.

“Güzeşte yılı zararla kapattık”

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Umumi Heyet Üyesi ve 155’Nolu Manisa Hususi Halk Otobüsleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel, “2022 yılında 173 bin TL araçlarımız arızi taşımış. Ücretsiz yolcudan devletin verdiği destek 15 bin teklik, belediyenin verdiği destek 18 bin 962 TL. Hep 207 bin TL şişman taşıma esnafımızın cebine dünyalık girmiş. Geçtiğimiz yılın maliyetlerini çıkardığımızda ise ortalama vesile başı 270 bin TL. Buradan ayrıklık namına tıpkı birçok şeyi düşebiliriz ona karşın maliyetler 230 bin TL’nin altında değil. Bilcümle seneyi etkin arkadaşlarımız seneyi zararla kapatmış durumda. Geçen sene biz 14 milyon 500 bin arızi taşıdık. Bu brüt kazancımızın yüzdelik 57’sini mazota harcamışız. Brüt kazancın yüzdelik 4.2’sini komisyonlara vermişiz. Bizim araçlarımıza senelik hep masarif içinde yüzde 38.8 mal eksik. Yani 10 yolcudan 4’ü bize kalık o 4 yolcunun ortamında de güdücü masrafından kaskosuna, onarım masrafına kadar herhangi bir nev masrafı bulunan. 2022 yılında taşıdığımız 14 milyon 500 bin yolcudan 2 milyon 300 binini ücretsiz taşımışız. Yani bizim ücretini aldığımız muvakkat sayısı 12 milyon.” diye niteleyerek konuştu.

Share: