Manisa’daki depremzede çocuklara psikososyal bindi

AFAD Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde deprem bölgelerinden Manisa’ya mevrut depremzede ailelerin çocuklarına psikososyal destek veriliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra Toyluk ve Spor Bakanlığına vabeste Manisa’daki yurtlarda ve cahillik kamplarında küsurat depremzedelerin çocuklarına müteveccih aktiviteler sürüyor.

Bakanlığın bindi ekipleri ve deneyimsizlik merkezlerindeki gönüllüleri vasıtasıyla makbul programlarda depremden etkilenen çocukların maneviyat ve motivasyonu üst seviyede tutulmaya çalışılıyor.

Manisa Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Manisa’ya mevrut kısaca 15 bin afetzededen 1461’inin tahaffuz merkezlerine yerleştirildiğini belirtti.

Gençlere ve çocuklara yönelik değişik etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, şöyle dedi:

“AFAD Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Manisa Valiliğimiz koordinesinde Manisa’ya mevrut, yurtlarımızda, Kula toyluk kampımızda ve Kırkağaç bilgisizlik kampımızda küsurat depremzedelerimiz üzere psikososyal destek çalışmalarının beraberinde bala etkinlik bölümleri, satranç, fotoğraf pentür ve mangala kadar birçok aktivite düzenliyoruz. Misafirlerimizin moral ve motivasyonunu en son seviyede tutmaya çalışıyoruz.”

Share: