Manisalı martir Mehmet Savunmaz şehadetinin 31’inci yılında düzenlenen suret sergisi ve dualarla anıldı

Manisalı martir Mehmet Savunmaz şehadetinin 31’inci yılında planlı resim sergisi ve dualarla anıldı

Çok sayıda vatandaşın izlem ettiği sergide şehit Mehmet Savunmaz’ın yazdığı mektuplar duygulandırdı

MANİSA Manisalı şehit Mehmet Savunmaz şehadetinin 31’inci yılında planlı gösterici sergisi ve dualarla anıldı. Çokça sayıda vatandaşın izleme ettiği sergide çocukluğundan deneyimsizlik yıllarına ayak topu aşkından askeriye günlerine kadar çok sayıda fotoğrafın saha aldığı sergide martir Mehmet Savunmaz’ın kardeşine yazdığı kitap duygulandırdı.

Aslen Malatya Hekimhanlı 9 çocuklu tıpkısı ailenin 5. çocuğu yerine 1971 yılında dünyaya gelen ve Şırnak Şenoba’ya merbut Gömeç köyü kırsalında ameliyat dönüşü şehit olan yaya komando er Mehmet Savunmaz şehadetinin 31. yılında Manisa’da planlı foto sergisi ve pilav hayrıyla anıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde martir ailesinin katkılarıyla gerçekleştirilen sergi, Manisa Kültür Merkezi Fuayesinde protokol ve çokça sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı. Sergi açılışına Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Kaynak, Şehzadeler Şehremini Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Firez ve Içtimai İşler Ofis Başkanı Fırat Özcan, Türk Esenlik Sen Manisa Yazıhane Başkanı Ziyalı Akagündüz, Türkiye Savaş Malülü Gaziler, Martir Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Beklenti Akran, güllabi personeli, şehidin ailesi ve haddinden fazla sayıda vatandaş katıldı.

“Martir vurulduğunda değil unutulduğunda ölür”

Serginin açılışında ayrımsız danışma özne Türkiye Savaş Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Akran, “Martir, cennetmekân olduğuna şehadet edilen kişi anlamına gelmektedir. Gazi, yurt sevgisinin sembolü, martir ve gazi toprağı yurt, insanı ulus yapan değerlerdir. Bizim askerimiz düşmanla, terörle savaş ederken, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı üstüne bina ettiği bir mücadeleyi sergilemektedir. Dünyada hiçbir ulusta böyle tıpkısı ufuk olmadığı amacıyla biz bu topraklarda bin yıllık bayrı bir geçmişe sahibiz. Kocaman Tanrı şehitler için buyuruyor ki, ‘Onlar rızıklanırlar.’ Şehitlerimiz vatanları amacıyla savaş ettiler, vatanları amacıyla himmet ettiler, vatanları için ceht gösterdiler, gelişigüzel şeylerinden vazgeçtiler. Toprağa değil kalplere gömüldüler. Martir vurulduğunda değil, unutulduğunda ölür. Sergimizin hayırlara çevirgeç olmasını irade ediyorum.” dedi.

Martir Mehmet Savunmaz’ın kardeşi Kazım Savunmaz aracılığıyla tören düzeni üyelerine fotoğrafların hikayesi anlatılarak işporta gezildi. Yapılan duaların peşi sıra Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara işporta için hazırlanan hatıra defterine his ve düşüncelerini yazdı. Programın son bölümünde ise tören düzeni üyeleri tarafından vatandaşlara pilav ayran dağıtımı yapıldı.

Share: