Manisa’nın sunma balaban kentsel dönüşümünde inşaatlar başlıyor

Şehzadeler Belediyesi Mart Ayı Sedir Toplantısı, Şehremini Ömer Faruk Polat başkanlığında yapıldı. 13 ruzname maddesinin görüşüldüğü toplantıda Başbuğ Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabında inşaatların yapımına gücük süre sonra başlanacağını söyledi.

Şehzadeler Belediyesi’nin Mart Ayı Sedir Toplantısı 13 gündem maddesinin görüşülmesi ile yapıldı. Şüheda için saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste Şehzadeler Belediye Reisi Ömer Faruk Çelik, belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgelik verdi. Belediyenin projelerindeki akıbet durumu paylaşan Başbuğ Çelik, bir nice projede sona yaklaştıklarını anlattı.

Kentsel Dönüşümün önce etabı yakında başlıyor

Başkan Polat, “Sancaklıbozköy Mahallemizde TOKİ aracılığıyla yapılan 400 içtimai basamak projesinde, konutların yapımı tamamlandı. TOKİ’nin takvimine bakarak bu konutlarımızı birlikte doğruluk sahiplerine doğrulama edeceğiz. Kocatepe, Gediz, Imar, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerimizi kapsayan ve 365 dönümlük alanda gerçekleştireceğimiz, Manisa tarihinin genişlik nazik kentsel dönüşüm projesinin 1. Etabının ihalesini kayran müteahhit firma yeri teslim aldı. Şantiye kurulum çalışmalarını yapıyor. Yakın bire bir zamanda 1. Adım içerisinde düzlük düzlük 605 ev ve 54 dükkanın yapımı başlayacak.” şeklinde konuştu.

“Deprem bölgesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Belediyenin hareket bölgesinde sürdürdüğü çalışmalardaki sonuç ebat için da vukuf veren Başkan Polat, şunları söyledi: “Bildiğiniz kadar ülkemiz, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi yerine nitelendiren depremlerle sarsıldı. Felaketin evvel saatlerinden itibaren Şehzadeler Belediyesi olarak harekete geçtik ve yaraların sarılabilmesi için çalışmalarımızı lazım zelzele bölgesinde gerekse birlikte ilçemizde sürdürüyoruz. Bölgede düzentileme özne aksiyon makinalarımız ve personellerimiz çalışmalarını tamamlayıp aktarılma yolundalar. Öte yandan Adıyaman’birlikte verdiğimiz aşçı hizmetimiz bitmeme ediyor. Serencam olarak imar ve malumat işlerinden 2 mimar ve 2 mühendis arkadaşımız daha Mekân ve Şehircilik Bakanlığının talebiyle bölgedeki hasar belirleme çalışmalarına bindi atfetmek amacıyla Adana ve Diyarbakır illerimize görevlendirildiler. Oradaki çalışmalara katılıyorlar. Rica edildikçe gerek personelimiz gerekse araçlarımızla bölgedeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Komutan Çelik’in konuşmasının arkası sıra ruzname maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediyeye 11 eskimemiş aracın henüz alınmasının kararlaştırıldığı toplantıda 13 ruzname maddesi karara bağlandı. – MANİSA

Share: