Mardin ve Şırnaklı fahri eczacılar Adıyaman’da depremzedelere bakım veriyor

Şırnak ve Mardinli gönüllü eczacılar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’da kurulan çöl eczanelerinde depremzedelerin derman ihtiyaçlarını karşılıyor.

6 Şubat’ta meydana mevrut 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sunma çok etkilenen iller arasındaki Adıyaman’da, depremzedelerin yaralarının sarılmasına yönelik icraat bitmeme ediyor.

Depremin önceki günlerinde Mardin ve Şırnak’tan kente mevrut gönüllü eczacılar, Adıyaman Üniversitesi Terbiye ve Araştırı Hastanesi’nde kurulan badiye eczanesinde ülkenin dört bir yanından bağışlanan ilaçları depremzedelerin hizmetine sunuyor.

İlaçlardan ücretsiz yararlanan depremzedeler ise yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Eczacı Teslime Aldanmaz, AA muhabirine, depremzedeler üzere ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve kentte çalışmaya bitmeme edeceklerini söyledi.

Gönüllü yerine Mardin’den geldiğini tamlayan Kurt, “Odalarımız ve Türk Eczacılar Birliği önderliğinde Türkiye’deki hep eczanelerden derman yardımı yapıldı. Bu şekilde zelzele bölgelerinde badiye eczaneleri kurduk. Elimizden geldiğince bölüt ilaçları ücretsiz ulaştırmaya çalışıyoruz. Adıyaman bölgesinde 6-7 badiye eczanesi bulunuyor. Vakayiname ve özge ilaçların dışında hijyen malzemeleri birlikte var. Hem tıbbi malzeme hem bile serum desteği veriyoruz. Gelişigüzel kalem ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

“Depremin önce gününden bugüne buradayız”

Eczane teknikeri Muhammed Ömer Yertuğ ise 10 yabanlık fahri ekiple depremzedelere destek olmak amacıyla eczacılarla nöbetleşe çalıştıklarını bildirdi.

Depremlerde yaralanmış veya sağlık sorunları olan hastalara apotr olmaya çalıştıklarını dile getiren Yertuğ, şunları kaydetti:

“Süreğen, medikal ve özge ilaçları karşılamaya çalışıyoruz. İlaçların hepsini hastalarımıza ücretsiz kendisine gerçekleştirme etmeye çalışıyoruz. Bir Nice kalemde elimizde çıkar yol bulundurabiliyoruz amma bibi yardıma ihtiyacımız var. Türkiye’bile deli dolu ve balaban olan derman depolarının bütünü haddinden fazla şükür ilaçlar gönderdi. Sağlıklı olsunlar halkımız evlerinde yarısını içip yarısını kullanmadıkları ilaçları bize göndermeye çalıştı. Tığ üstelik depremlerde üzücü almış insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Depremin önceki gününden bugüne hep buradayız.”

Share: