Mardin’de 20 kişinin kederli şekilde öldüğü karanlık kazada tır şoförlerinin önceki ifadesi şaşkına çevirdi

Derik ilçesi Üçyol mevkiinde esbak ahit, meydana mevrut âdem kazaya müdahale edenlere freni patlayan tırın çarpması sonucu polis güçleri memuru Yahya Olmuş şehit oldu, 19 sevimli hayatını kaybetti, 26 yaşama yaralandı. 2 tırın da karıştığı kazanın ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

TIR ŞOFÖRLERİ TUTUKLANDI

Kazada yaralanan ve sormaca kapsamında gözaltına alınarak, Gürültülü ve Kaynak Enformatik Sistemi (SEGBİS) ile bağlandıkları Derik Hazar Ceza Hakimliğince “taksirle bedaheten fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma” suçundan tutuklanan tır şoförlerinin Diyarbakır’daki tedavileri devam ediyor.

“ÇEVIRGEÇ BAKIMINI BİR AY ÖNCE YAPTIRMIŞTIM”

İlk kazaya karışan tırın şoförü U.G., müddeiumumilik ifadesinde, Mazıdağı ilçesinden Derik’e makul yola çıktığını belirterek, “Fazla tonajım yoktu. Aracın bakımlarını yaptırıyorum. Ayrımsız ay önceki da yaptırmıştım. Sorti kötü inerken şapadanak frenim tutmamaya başladı. Vites düşürdüm, aracım hızlandı. Araçlara çarpmamak için direksiyonu kırdım. Aracım devrildi. Sonrasını hatırlamıyorum. Pişmanım.” ifadelerini kullandı.

“FRENİM TUTMUYORDU, GÖZÜMÜ HASTANEDE AÇTIM”

İlk kazaya engelleme eden kalabalığın arasına tırla giren güdücü Y.Ş. ise ifadesinde şunları söyledi: “Derik ilçesinde çıkış zir giderken frenim tutmuyordu. Fazla zor yoktu. Gözümü hastanede açtım, sonrasını hatırlamıyorum. Olayda kastım yoktu. Pişmanım.”



Share: