Mardin’de el düğünü hareket nedeniyle ahenksiz yapıldı

Mardin’in Derik ilçesinde hayatlarını birleştiren Ferhat Tayan ve Hatice Canbeyli Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler zımnında düğünlerini düzensiz aynı şekilde yaptı. Düğün okunan doğum ve duanın peşi sıra akıbet buldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde  6 Şubat’ta  saat 04.17’birlikte ve peşi sıra 13.24’te meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 kadar iki farklı hareket meydana geldi. İlk hareket yerin 8,6 kilometre ikinci deprem ise 7 kilometre derinliğinde meydana gelmişti. Deprem nedeniyle binlerce adam hayatını kaybetti.

Asrın felaketi dolayısıyla Mardin’in Derik ilçesinde Bireşi Aşireti ve Kejan Aşiretinin düğünleri da sarsıntı nedeniyle eğlencesiz bire bir şekilde yapıldı. Kovanlı Kırsal Mahallesinde hareketli 22 yaşındaki Ferhat Tayan hayatını 22 yaşındaki Hatice Cenbeyli ile birleştirdi. Daha ilk ayarladıkları düğün salonunu rezervasyonlarını halel fail koşa düğünlerini köyde uyumsuz bir şekilde yaptı. Gelen davetlilere doğum okutuldu.

Çifte evlilik cüzdanlarını Daşi Aşiretine mensup işadamı Süleyman Polat verdi. Çelik çifte tıpkı dirlik mutluluklar diledi.

İnsanlarının acısının olduğu yerde canlılık olmayacağını tamlayan damadın dedesi Mehmet Tayan, “Torunum Ferhat’ın düğünüydü depremden periferi düzensiz girintisiz çıkıntısız ayrımsız merasim yaptık. 15 çağ önce düğünümüzü yapacaktık amma erteledik. Ertelemeden sonra zaman veladet okuduk ve ahenksiz yaptık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan yağmur yaralılarımıza evgin şifalar dilerim. Türkiye’mizin başı sağ olsun. İçimiz kan ağlıyor. Bizde Hatay’da yakınlarımızdan 4 kişiyi kaybettik.” dedi. – MARDİN

Share: