Mardin’de kazan kazan yemekler depremzedeler üzere hazırlanıyor

Mardin’de kazan kulaklı yemekler depremzedeler üzere hazırlanıyor

MARDİN – Mardin’de temas yaştan ve seçme kesimden bir araya gelen fahri tıpkısı takım şehirde misafir olan depremzede vatandaşlara kazanlarla kemirmek kaynatıyor.

Mardin’de seçkin yaştan ve seçme kesimden bire bir araya gelen ve “Mardin Gönüllüleri” yerine isimlendirilen bire bir kol şehirde bulunan benzeri taziyet evinde depremzedeler üzere kazanlarla yemek kaynatıyor. Bünyesinde hisse senedi insanı, öğretim yardımcısı, esnaf, sarıklı ve zinde öğrencileri barındıran fahri grubu, hiç dursuz duraksız kazanlarla yemek kaynatıyor.

“Asrın felaketi” kendisine nitelenen depremin ardından şehre gelerek konuk olan depremzedelere meridyen düzlemi ve akşam ezanı öğünlerinde kazanlarla yemek hazırlanıyor. Yemekler temiz ortamda ve şartlarda hazırlanırken depremzedelerin barındığı evlere ve otellere gönüllü olan kişilerin kişi araçlarıyla götürülüyor.

Mardin’e mevrut evlere ve otellere yerleştirilen depremzedelere öğlen ve akşam yemeği hazırlayan gönüllüler, arkalama olarak yalnız erzak kabul ediyor. Fahri grubundaki kişilerden aynı kısmı kemirmek hazırlarken, bir kısmı hususi kaplara yerleştiriyor ve paketliyor. Günce namına bin kişiye kemirmek hazırlayan gönüllüler, afetin önceki günlerinden itibaren fasılasız kazanları kaynatmaya devam ediyor.

Mardin’de ticaretle uğraştığını ve fahri adına burada bulunduğunu belirten Aziz Eyüpoğlu, “Burada kamu kuruluşlarından onaylı aynı şekilde, yemek hazırlıyoruz. Yaralarımızı hep beraber saralım istedik. Üniversiteden mektepli ve öğretim yardımcısı, esnaf dostlarımız olsun hepsi yardıma geldi. Burada kemirmek pişiriyoruz, 3, 4 eş burayı açmayı planladık ve ilerleyici süreçte onlarca can geldi buraya. Burada bilcümle bu arada yaraları sarmaya çalışıyoruz. Burada hiçbir cemiyet ve kuruluş altında bulunmadan yapıyoruz. Bunu da yapabildiğimiz kadar yapacağız ve bize destek olmak talip vatandaşlar olursa onlardan dahi desteklerini bekleriz. İlk etap da nısfınnehar ve akşam ezanı tutmak üzere 100 kişiye yemek veriyorduk. Şu anda bu sayıyı 500 kişiye düşürdük” dedi.

Yapılan rastgele şeyi fahri kendisine yaptıklarını belirten Doğru Tığ ise, “Burada kıran bölgesinden mevrut misafirlerimize ısıdam aşındırmak izaz ediyoruz. Akşam Ezanı ve nısfınnehar olarak iki öğünde yemek veriyoruz, bura tek seferde 500 kişiye kemirmek verebilme kapasitesine topluluk ve burada günde bin kişiye sıcak yemek servisi yapıyoruz. Ben esnafım, burada mektepli, öğretim görevlisi, dershanelerde öğretmenlik yapanlar ve vazifeli arkadaşlarımız karışma başlamak için tümce gönüllü kendisine çalışıyor. Herkes dağıtımı zat ara bulucu ile yapıyor. Esnaflardan, kişilerden ve kurumlardan mevrut yardımları burada kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Share: