Mardin’deki kazada şehit olan polisi memuru, memleketine uğurlandı

MARDİN’in Derik ilçesinde, 2 TIR’ın illet olduğu ve 20 kişinin öldüğü, 26 kişinin birlikte yaralandığı kazada martir olan polis memuru Yahya Reşit’in (33) cenazesi, düzenlenen törenin peşi sıra toprağa yok olmak için memleketi Çanakkale’ye gönderildi.

Kaymakamlık, dün saat 17.00 sıralarında, Derik’in Bahçelievler Mahallesi’nde kâin akaryakıt istasyonu yakınında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar konusunda kaza adına sağlık, itfaiye, açıkgöz ve polis güçleri ekipleri atıf edildi. Çevredekiler birlikte kaymakamlık durumunda toplanarak ekiplerin çalışmasını strateji etti. Kazayla ilişik görevliler çalışmalarını sürdürürken, saat 17.30 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen basılmış yüklü eksantrik TIR, anında kalabalığın arasına daldı. Kaza durumunda bulunanlar, panik ve saygı içinde kaçışmaya çalışırken TIR, apartmana çarparak durdu. Fert pazarının yaşandığı kaymakamlık namına haddinden fazla sayıda afiyet, polis güçleri ve itfaiye ekipleri ekibi irsal edildi. Kazada 20 sevimli hayatını kaybetti, 26 birey birlikte yaralandı. Yaralıların tedavileri, kentteki türlü hastanelerde sürerken, sefer ise kovanlık çalışmalarının ardından gine trafiğe açıldı.

İlk kazaya müdahale edenler arasında bulunan ve şehit olan polis memuru Yahya Ergin için Mardin’dahi gönderi töreni düzenlendi. Martir polis memuru Ergin’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Mardin Havalimanı’na getirildi. Törene Itimat Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ilbay Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Güvenlik Müdürü Mahmut Felaket, 70’inci Mekanize Piyon Tuğgeneral Komutanı Sancak Hisse Senedi Aktaş ve şehidin ailesi ile say arkadaşları katıldı. Törende şehidin münezzeh geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Mürtefi Hayri Çelik, yakarış etti. Şehidin eşi ve fariza arkadaşları, merasim sırasında gözyaşı döktü. Törenin peşi sıra şehit polisin cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa konularak Çanakkale’ye gönderildi.

?

Share: