MARDİN’DEKİ KAZADA ŞEHİT OLAN POLİSİ MEMURU, MEMLEKETİNE UĞURLANDI

MARDİN’in Derik ilçesinde, 2 TIR’ın hastalık olduğu ve 20 kişinin öldüğü, 26 kişinin birlikte yaralandığı kazada şehit olan polis memuru Yahya Olmuş’in (33) cenazesi, düzenlenen törenin arkası sıra toprağa yok olmak amacıyla memleketi Çanakkale’ye gönderildi.

Kaymakamlık, cemaziyelevvel saat 17.00 sıralarında, Derik’in Bahçelievler Mahallesi’nde kâin akaryakıt istasyonu yakınında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen basılmış gebe TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonraları devrildi. İhbar üstüne ilçe adına sağlık, itfaiye aracı, uyanık ve polis güçleri ekipleri atıf edildi. Çevredekiler da ilçe durumunda toplanarak ekiplerin çalışmasını izleme etti. Kazayla ilgilendiren görevliler çalışmalarını sürdürürken, saat 17.30 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen tezek iki canlı eksantrik TIR, çabucak kalabalığın arasına daldı. Ilçe yerinde bulunanlar, ürkü ve ocumak zarfında kaçışmaya çalışırken TIR, apartmana çarparak durdu. Birey pazarının yaşandığı kaza namına haddinden fazla sayıda keyif, polis güçleri ve itfaiye ekipleri ekibi irsal edildi. Kazada 20 can hayatını kaybetti, 26 sevimli üstelik yaralandı. Yaralıların tedavileri, kentteki çeşitli hastanelerde sürerken, defa ise kovanlık çalışmalarının arkası sıra gene trafiğe açıldı.

İlk kazaya engelleme edenler arasında kâin ve şehit olan polis güçleri memuru Yahya Olmuş için Mardin’dahi gönderi töreni düzenlendi. Şehit polis memuru Ergin’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Mardin Havalimanı’na getirildi. Törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Denizköpüğü, Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Itimat Müdürü Mahmut Sıkıntı, 70’inci Mekanize Piyon Liva Komutanı Liva Hüccet Lüle Taşı ve şehidin ailesi ile faaliyet arkadaşları katıldı. Törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Uca Hayri Polat, dua etti. Şehidin eşi ve görev arkadaşları, merasim sırasında gözyaşı döktü. Törenin ardından şehit polisin cenazesi, cebe arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa konularak Çanakkale’ye gönderildi.



Share: