Marmara Üniversitesinden, Malezya Kralı Abdullah Şah’a “gönüllü doktora” unvanı

Malezya Kralı Şehriyâr Abdullah Şah, Türkiye ile Malezya’nın 2024 yılında diplomatik ilişkilerinin 60. yılını kutlayacağını belirterek, “Önümüzdeki süreçte iki büyüklük, ilişkilerini var olan düzeyden çokça daha öteye taşıyacaktır.” dedi.

Malezya Kralı Melik Abdullah Ri’ayatuddin Desise-Mustafa Billah Şah’a, Marmara Üniversitesi vasıtasıyla “Gönüllü Doktora” unvanı verildi.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesinde düzenlenen icazetname sunma töreninde mütekellim Kral Hükümdar Abdullah Şah, Fahri Doktora unvanın verilmesinden ekolojik ortam teşekkürname etti.

Kral Padişah Abdullah Şah, “Cumhur Reisi Sayın Komutan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti, alelhusus bu prestijli takdimden çevre sizlere birlikte teşekkürlerimi iletmekteyim. Benim ve alelhusus dahi Malezya halkı için bu ikram edilen gönüllü doktora en son düzeyde çapraz mütekabiliyet esasını bir sefer henüz vurgulayarak iki büyüklük arasındaki dostluğun ne büyüklüğünde kısmık olduğunun birlikte bire bir nişanesi olmuştur.” dedi.

“Malezya ve Türkiye terbiye alanında çok daha oylumlu merhaleler kaydedecektir”

İslam dünyasında eğitimin nazik ehemmiyet arz ettiğini anlatım eden Kral Melik Abdullah Şah, bu eğitim sisteminin cihanşümul ve eksiksiz bire bir sosyal akort kurma amacı taşıdığını dile getirdi.

Kral Hükümdar Abdullah Şah, Türkiye’nin mukavim haddinden fazla eğitim bilimi kurumu içre bu değerlere düzlük verdiğine, vereceğine inandığını belirterek, şunları söyledi:

“Güçlerimizi çitmek aracılığıyla akademisyen ve yine mektepli değişim programlarıyla ve kullanılmamış keşiflerle bugüne büyüklüğünde getirilmesi esasen bire bir nevi bırakıt kendisine niteleyebiliriz. Malezya ve Türkiye çokça daha ateş parçası hareket birliğiyle yetişek alanında çok daha kocaman merhaleler kaydedecektir diyerek düşünüyorum. Bu gönüllü doktora unvanın da elan tüvana bir Mütedeyyin ümmetinin önceki adımı olsun temennisi içerisindeyim.”

Kral Odalık Abdullah Şah, Türkiye’yi ziyaretinin iki talih arasındaki dostça ilişkilerin çok henüz bile arka seviyelere taşınmasında önemli tıpkı girişim olduğunu rapor ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Icap ekonomik lüzum siyasal gerekse kültürel ilişkilerimiz artarak güçlenmiştir. 2024 yılında ilişkilerimizin 60. yılını kutlayacağız. Önümüzdeki süreçte iki mutluluk, ilişkilerini var olan düzeyden çokça daha öteye taşıyacaktır. Türk ve Malezya halkı arasındaki etkileşim ve ziyaretlerin artması iki ulusun kullanılmamış alanları keşfetmesi ve yeni teşrikimesai adımları atmalarını sağlayacaktır. İki büyüklük ilişkilerini, vatandaşlara kâr sağlayacak düzeyde ilerletmek gerekiyor.”



Share: