Martir doktor Karakaya amacıyla mevlit okutuldu

Konya’dahi uğradığı silahlı saldırı sonucu çalıştığı hastanede şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya için Kırıkkale’nin Yahşihan Belediyesi marifetiyle mevlit okutulup, lokma dağıtıldı.

Konya Site Hastanesi’nde silahlı atak sonucu martir edilen Dr. Ekrem Karakaya üzere Kırıkkale’nin Yahşihan Belediyesi yoluyla veladet okutuldu. Tevellüt programında Dr. Karakaya ve hayatını kaybeden cümle afiyet çalışanları üzere dualar edildi. Kur’an-ı Ahi tilavetinin peşi sıra şehit Dr. Ekrem Karakaya için lokma dağıtıldı. Hat Camii önünde düzenlene doğum programına Yahşihan Belediye Reisi Osman Türkyılmaz, vatandaşlar ve afiyet personeli katıldı.

“Duygudaşlık yapmazsak sağlıkta şiddetin önüne geçemeyiz”

Martir Dr. Ekrem Karakaya amacıyla mevlit okutup lokma döktürdüklerini rapor eden Yahşihan Şehremini Osman Türkyılmaz, “Keyif personeli tehlikeli bire bir tempoyla çalışıyor. Şayet duygudaşlık yapmazsak sağlıkta şiddetin önüne geçemeyiz. Buradan merhum kardeşimizin ruhuna Fatiha okurken bire bir zamanda unutulmaması gerektiğini tekrar afiyet çalışanlarının ‘sağlıkta şiddete hayır’ demenin hangi olduğunu uyarmak namına zaman tevellüt okutalım istedik. Bilindik Covid’ten eskimemiş çıktık şu anda da çabucacık artmakta. Lütfen hastaneye giden vatandaşlarımızdan duygudaşlık yapmalarını istiyoruz” diyerek konuştu.

Yahşihan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez de “Şehit olan kardeşimiz Ekrem Karakaya üzere bugün tıpkısı ayara geldik. Yoz haddinden fazla kudretli benzeri hekimdi. Elan ihtimal iflah dağıtacağı çok hastaları vardı. Ama şehit oldu. Biz onu rahmetle anıyoruz” dedi. – KIRIKKALE

Share: