Masa tenisinin yoz sporcuları Ordu’da geleceğe hazırlanıyor

Masa Topu Minikler ve Küçükler Milli Takımı sporcuları, belirlenenen hedeflere duyulmak için ağırbaşlı çabalama sarf ediyor.

Farklı illerden 15 günce kamp çalışması amacıyla Kalabalık’ya mevrut 40 sportmen, Başpehlivan Recep Kişmiri Spor Salonu’nda günde iki antrenman yapıyor.

Yıl içerisindeki turnuvalara hazırlanan sporcular, Ordu’daki dinlenme kampı çalışmalarını 21 Ağustos’a kadar sürdürecek.

Masa Tenisi Minikler ve Küçükler Milli Bando Sorumlusu Salih Aslan, AA muhabirine, masa tenisinde 5 yaşından itibaren aldıkları çocukları yetiştirdiklerini, kamptaki sporcuların de milli topluluk seçmelerinde belirlendiğini aktardı.

Kamptaki sporcularla geleceğin ense kategorilerindeki milli takımları oluşturmayı hedeflediklerini birlikte vurgulayan Arslan, “Bura minik-adi kategorisi. Şans ve zinde kategorisine geldiğinde bile buradan milli sporcuları oraya gönderebilmek, daha sonradan oradakilerin amacı da onları A milli takıma yollamak olacak. Bu çocukların hedefleri oralara ve henüz balaban başarılara ulaşabilmek. Masa Tenisi Federasyonunun olimpiyata gitme hayali var. Bu hayalleri birlikte temin namına evire çevire aynı ortamdayız.” dedi.

“Çocukların gelişimine katkıları olan bir dal”

Masa Tenisi Kalaba İl Temsilcisi Misyon Karagöz de masa tenisinin kendine has özellikleri olan, beynin tamamının çalıştığı bir dal olduğunu dile getirdi.

Bu sporun, kasların tamamının dahi çalıştığı bulunmaz branşlardan tıpkısı tanesi olduğuna meni fail Karagöz, “Çocukların gelişimine balaban katkıları olan bire bir branş. Nedeniyle Türkiye’üstelik haddinden fazla geniş tıpkısı şekilde gözyaşı seviyeleri birlikte aşağılara kadar düşmeye başladı.” diyerek konuştu.

Karagöz, yaş haddi düştükçe başarı oranının birlikte yükseldiğini aktararak, “Bu branşta ferah aynı sporcu 7 yılda yetişiyor. Nedeniyle yaşlar düşmeye başladı. Başarılar da inşallah bundan sonra elan aşkın gelecektir. Henüz iri başarılar üzere çocukları böyle kamplarla amade kuzuluk getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sporcular üstelik çalışmalardan mutlu

Sporculardan 13 yaşındaki Ibdai Nidal Afacan de 2021-2022 sezonunda Türkiye şampiyonluğu olduğunu ve güdük ayrımsız süre sonraları Fransa’birlikte düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılacağını belirterek, “Yaklaşık 1-1,5 hafta bilahare Fransa’ya pik gideceğim. Orada da ilk üçe girmeyi hedefliyorum. Şu anda kamplar ciddi, bol geçiyor. Sıkı tıpkısı iş var.” değerlendirmesinde bulundu.

Isparta’dan gelen 11 yaşındaki Salih Ermiş Sebep birlikte bu spora 8 yaşında öğretmenlerinin okulda yaptığı müntehabat sebebiyle başladığını söyledi.

Salih Muazzez, henüz ilk Türkiye şampiyonalarında 4 ve 5’inciliği olduğunu anlatarak, “Bunun beraberinde takımlarda ikinciliğimiz var. İlerideki hedefim ise olimpiyatlarda böke olmak.” diye niteleyerek konuştu.

Share: