MEB’den Kırıkkale’ye 370 milyon teklik yatırım: Okulların çehresi değişiyor

MEB’den Kırıkkale’ye 370 milyon liralık yatırım: Okulların çehresi değişiyor

Okullar bakir yetişek öğretim yılı amacıyla hazırlanıyor

KIRIKKALE – Milli Terbiye Bakanlığı tarafından ayrılan 370 milyon liralık mukabele yardımıyla Kırıkkale’deki okullarda başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla öğrenciler henüz nezih ortamlarda terbiye görecek.

Milli Terbiye Bakanlığı marifetiyle ülke genelinde okullar arası muvaffakiyet ve imkan farklılıklarını hafifletmek ve eğitimde vesile eşitliğini pekitmek için Kırıkkale’deki 230 ekol envestisman programına alındı. Terbiye öğretim yılının tamamlanmasıyla hizmet, tamirat ve restorasyon çalışmaları başlatılan okulların aut cepheleri ile bağırsak bölümlerinin iri kısmı yenilendi. Öğrencilere daha gür ortamda öğüt etme imkanı sunulacak okullarda güçlendirilme çalışmaları sürüyor. Bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarıyla öğrenciler, elan temiz ortamlarda eğitim görecek.

Okullardaki çalışmaları yerinde inceleyici İl Milli Terbiye Müdürü Dirimlik Santralci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni eğitim tedrisat yılı üzere 230 okulun tamamında hizmet ve onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“Kullanılmamış okullarımızın inşaatları birden devam ediyor”

Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı vasıtasıyla 2022 yılı eğitim bilimi yatırımları amacıyla 370 milyon lira bütçe ayrıldığını tabir eden Santralci, ” Milli Eğitim Müdürlüğü’müze ilişkin okullarımızda eskimemiş yetişek tedrisat yılına müstacelen başladık. Okullarımızda güçlendirmelerimizi hızlı hızlı bitiriyoruz. Epey nazik onarımlarımızı bitiriyoruz. Eskimemiş okullarımızın dahi inşaatları çabukça devam ediyor” dedi.

“İlimize 370 milyon lira kadar nazik bütçe ayrıldı”

Kâh okullarda birlikte doğal gaz dönüşümlerinin güdük sürede tamamlanacağını belirten Santralci, “Okullarımızın tümü tadilattan geçiyor. Yaklaşık 230 okulumuz var, 230’unda da amiyane onarımlarımız karışma doğmak amacıyla inşaatlarımız devam ediyor. İlk defa ilimizde bu büyüklüğünde büyük yatırıma kavuştuk. Sayın bakanımız daha önceki açıklamıştı. İlimize 370 milyon lira kadar şişman bütçe ayrıldı” diye niteleyerek konuştu.

“230 okulumuzun tamamına dokunduk”

Telefoncu, “Bu anlamda Kırıkkale’miz namına bakanımıza ve bakanlığımıza teşekkürname ediyoruz. Bu çerçevede yaklaşık 120 okulumuzun büyük onarım ve güçlendirmeleri bile bitmeme ediyor, birçoğunu bile bitirdik. Yetişek tedrisat yılının başında dahi inşallah tamamını bitirteceğiz. 230 okulumuzun tamamına dokunduk. İnşallah çocuklarımıza, yavrularımıza, öğretmenlerimize sunturlu benzeri terbiye talim yılı başlangıcı yapacağız” şeklinde konuştu.



Share: