Mebus Mustafa Canbey, BALOSB’de incelemelerde bulundu Açıklaması

AK Tümen Balıkesir Mebus Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Kombinasyon Uran Bölgesi’nde (BALOSB) ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Canbey, ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, firmaların yetkililerinden üretim süreçleri için vukuf aldıklarını belirtti.

BALOSB büyüme, gelişme sürecinde olduğunu vurgulayan Canbey, şöyle bitmeme etti:

“Balıkesir sanayisi güçlendikçe şehrimiz da güçleniyor. Bu noktada biz sanayicilerimize müstelzim her tip desteği vermeye hazırız. SELIM Parti kendisine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ateş parçası liderliğinde ülkemizin sanayi yatırımlarını artırmaya bitmeme ediyoruz. 2002 yılından bugüne büyüklük genelinde kurduğumuz 142 yeni Organize Endüstri Bölgesi ve ayrıksı endüstri yatırımları sebebiyle 36 bilyon dolar yerine devraldığımız dış satım rakamını zaman hamdolsun 250 bilyon dolar sınırına iblağ başarısı gösterdik.

Balıkesir’imizde dahi yaptığımız yatırımlarla firmalarımıza mukteza imkanları sağlayarak eskimemiş yatırımlar yapmalarını isteklendirme ettik. Türkiye’nin iktisadi hareketliliğinin arz faziletli olduğu Marmara Bölgesi’nde, İstanbul, Bursa ve İzmir gibi metropollerin kesişim noktasında bulunan şehrimiz, kocaman erişim güzergahlarında düz alması ve endüstriyel limanlara macerasız ulaşım imkanı cihetiyle yatırımcılar amacıyla çekicilik merkezi haline gelmiş durumda. Yatırım arayışında olan firmalarımızı, Ege ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan iller ortada bildirme avantajlı motivasyon oranları kâin, seçme ölçekte yatırıma makul arazileri bünyesinde barındıran ve sınai ham maddelere alışmışlık üzere avantajlarını göz uğrunda bulundurarak Balıkesir’imize envestisman yapmaya nida ediyorum.”

Canbey, DOĞRU Parti namına sanayicinin yanı sıra olduklarını sözlerine ekledi.

BALOSB’da Ekosinerji Elektrik, Erdallar Tecim, Döşemenler Otomotiv ve Yarışma Kabin firmalarını konuşma fail Canbey’e; Balıkesir Uran Odası Başkanı Nazmi Yarış, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve YANLIŞSIZ Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu zevcelik etti.

Share: