Medya dünyasını çalkalayan bilgi! Anonsör ve YouTuber Fatih Portakal çiftliğinden mankafa mi dönüyor?

Tarihi seçimlere aylar kala kuvvet ve altılı ganyan masa çok okkalı eyyam yaşıyor. Son namına Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, 10 yıldır FOX TV’de Nüans Saat programıyla izleyicilerin karşısına sâdır İsmail Küçükkaya’nın Halk TV’ye alıntı olduğunu açıkladı.

Bu transfer haberinin arkası sıra medya kulisleri bakir benzeri argüman ile çalkalanmaya başladı.

FATİH PORTAKAL BILE MI EL TV’YE GEÇİYOR?

Bir dolaşma FOX TV’dahi ana haber bültenini sunan Fatih Portakal’ın da Cafer Mahiroğlu ile temasta olduğu ve Umum TV’nin kadrosuna katılmaya hamam baktığı öğrenildi.

Sabah kuşağında İsmail Küçükkaya, akşam kuşağındaysa Fatih Portakal FOX TV’yi muhalifler amacıyla görünür kıldı.

“KLASİK ‘TIK YAPILSIN’ HABERLERİ”

İddialara yanıt veren Portakal sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“İnternete girdim. Gitti gidiyor haberleri. Benim bir yere gittiğim filan namevcut. Halimden memnunum. “Onla görüşüyor, oraya gidiyor” diye yazılanlar medyanın mutat ‘tık yapılsın’ haberleri. Olursa de önce ego duyururum merak etmeyin. Kadar: serencam cümleye dahi tıpkısı anlam yüklemeyin lütfen…”

“TEMEL HABER DÖNEMİNİ BİTİRDİM AMMA…”

Fatih Portakal, geçtiğimiz sene temas kurumda çalışıp çalışmayacağına dayalı soruya şu yanıtı vermişti:

“Ego kendi şartlarımla giderim. Şayet böyle bir şeriklik varsa, kendi şartlarımı koyarım, kabul ederse çıkarım. Esas malumat dönemini bitirdim ama düğme sorgulamaya dair bir kardeş kardeş programı tür, amma benim şartlarımla”

FATİH PORTAKAL KİMDİR?

Fatih Portakal (2 Şubat 1968, Nazilli), Türk, sunucu ve YouTuber.

Fatih Portakal, eğitimi sonrasında Avustralya’birlikte ünlü benzeri restoranı ayrımsız müddetliğine işletti. 1997 yılında Türkiye’ye döndü. Bergüzar Toper ile evlendi. 1997-2005 yıllarında Star TV’de muhabir namına çalıştı. 2005 yılında gazeteci Mehmet Uca Birand’ın teklifi konusunda Biçim D’ye geçti. 2010 yılının Mayıs ayında FOX’un habercilerinden İrfan Değirmenci’nin teklifi üzerine FOX’a geçti.

Fatih Portakal, 2010-2013 yılları ortada FOX’ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. 2013’ün Ilkgüz ayında FOX’taki eş habercilerden Baylan Tolga’nın evlenerek sınırlı dışına yerleşmesi gerekince Fox Esas Bilim programı sunuculuğu işini bırakması üzerine programı sunmaya başladı. Ayrıca Fatih Portakal ile Türkiye’nin Trendleri ünlü programı üstelik sunmuştur.

Aydınlı anonsör, 43. Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Koca Fen Sunucusu” ödülüne müstahak görülmüştür. Tıpkısı ödülü 44. Altın Kelebek Ödülleri’nde de almıştır. 2020 yılında ise FOX Anne Bilim’deki Fatih Portakal ile FOX Anne Bilgelik programından ayrıldığını duyurmuştur. Günümüzde; kendine ilgili olan Fatih Portakal adlı YouTube kanalında gündemi değerlendiren içerikler üretmektedir, güncel olayları değerlendirmektedir.

Share: