Mehmet Göker’den İş Tevdi Eylemi Özne Öğretmenlere Destek: “Sınav Sisteminde Diretmek, Eğitim ve İş Barışını Bozmaya Müteveccih Bir Kadem”

MUHAMMET FATİH BAŞCI

CHP Burdur Mebus Mehmet Göker, Burdur’üstelik hisse senedi tevdi eylemi işleyen öğretmenlere bindi verdi. Göker, “Kâin hükümetin getirmiş olduğu imtihan sistemiyle aynı işi işleyen öğretmenler beyninde aylık farkı oluşacağı ve çalışma barışını bozacağı aşikarken bunda diremek terbiye ve aksiyon barışını bozmaya yönelik bir etap” dedi.

Mehmet Göker, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bu kanunla getirilen kariyer basamakları sistemine tepki yerine bugün gelişim salıverme eylemi işleyen Eğitim Bilimi İş Burdur Şubesi’ni konuşma etti. Öğretmenlerin eylemini desteklediğini tamlayan Göker, şunları söyledi:

“Öğretmenlerimiz, sosyal haklarındaki enkaz dolayısıyla hareket bırakma eylemindeler. Bu eylemi istekle ve içten destekliyorum. Çünkü bulunan hükümetin getirmiş olduğu imtihan sistemiyle tıpkısı işi eden öğretmenler arasında aylık farkı oluşacağı ve say barışını bozacağı aşikarken bunda diretmeyi, terbiye ve gelişim barışını bozmaya müteveccih bir aşama kendisine değerlendiriyorlar. Bu yasanın, bu sınavın hoşgörüsüz çekilmesini istiyorlar. Ayrıca günümüz iktisadi şartları içerisinde aldıkları maaşların hepimiz farkındayız. Bununla öğrenciye eğitim bilimi değil, özlük ailelerini elbette geçindireceklerinin derdine sakıt vaziyetteler. Bu konuda de çözüm önerilerini ve taleplerini dile getirebilmek için seslerine gürültülü almak namına biz üstelik buradayız.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ÖZEL OKULLARIN HEGOMANYASI ALTINA GİRMİŞ”

Bire Bir sair konu ise sözleşmeli öğretmenler ağız ağıza hususi okulların hegemonyası altına girmiş ve külfet altında. Çok çokça düşük ücretlerle çalıştırılan öğretmenlerimize tıpkısı dakika önce takım verilmesi ve bu öğretmenlerimizin de bu sömürü düzeninden kurtulmasını istiyorlar. Kim talepleri iktisadi değil, toplumsal anlamda müsavat ve yapabildikleri mesleği tamamen öğrenciler amacıyla fayrap etmek adına bu mücadeleyi veriyorlar. Vermiş oldukları mücadeleyi kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”

Share: