Melikgazi Belediyesi Diyabetli Çocuklara Sensörlü Şeker Hastalığı Takdir Cihazı Dağıttı

Melikgazi Şehremini Dr. Mustafa Palancıoğlu; Melikgazi Kaymakamlığı ile Nev 1 Şeker Hastalığı hastalarının nefes şekerini kontrol altında sancımak ve şeker düzeylerini ölçmek için çocuklara ücretsiz sensörlü şeker ölçüm cihazı dağıttıklarını söyledi.

Şeker hastalığı ile savaş eden çocukların koku şekerlerini taharri altında tutmaları ve sonsuz şeker ölçmeleri amacıyla cihazı eğlenceli kullanmaları gerektiğini belirten Melikgazi Şehremini Dr. Mustafa Palancıoğlu; “Çeşit 1 Şeker Hastalığı hastası çocuklarımızın yüzünü güldürelim diyerek hakeza aynı kodifikasyon düzenledik. Çocuklarımız saz eşliğinde hem eğlendiler hem dahi maskotlarla gelişigüzel oynadılar. Çocuklarımızı hakeza mutlu görünce bizlerin dahi yüzü güldü. Her kamer benzeri kurumumuz çocuklarımızın bu ihtiyacına bindi veriyor. Biz dahi bu çalışmada tuzumuz olsun dedik ve destek atfetmek istedik. Çocuklarımızı çokça seviyorum. Tanrı henüz balaban bire bir çor vermesin, gelecekleri ziyalı olsun inşallah. Çocuklarımızın geleceği ne büyüklüğünde güzelce olursa geleceğimiz da o kadar bembeyaz evet. Evlatlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Tam hastalarımıza şifalar diliyorum.” dedi. Çocukların gündelik hayatta yaşadığı sıkıntıyı atlatabilmek hesabına çokça yüce bir proje olduğunu belirten İl Keyif Müdürü Dr. Mehmet Erşan, “Kalem 1 Şeker Hastalığı edisyon ayrımsız çor ama bunun yönetimi yapıldığı takdirde çok nazik sıkıntılar yaşanmayacaktır. Erişkinlerimizi bu kadar yormasa üstelik çocuklarımızı yoran ve üzen ayrımsız çor. Evlatlarımız geceleyin uykularından uçmak zorunda kalmayacaklar. Ölçüm cihazı ile takdir yapılarak bu güçlük tıpkı nebze hafiflemiş olacak. Bindi veren ilkin eşsiz Mustafa Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürname ederim” diye konuştu.

“Çocuklarımız akşam uykusuz kalmasın, ailelerimiz çocukların parmağına enjeksiyon mahvetmek zorunda kalmasın” diyen Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan ise; “Türlü 1 Şeker Hastalığı hastası çocuklarımıza ölçüm cihazlarını verdik. Esen olsun Melikgazi Şehremaneti Başkanımız bu iyicene projeye bindi verdi. Çocuklarımızın ihtiyacını karşılayıp duyarlılık gösterdiği üzere başkanımıza ve emeği geçen herkese haddinden fazla teşekkürname ediyorum” dedi. – KAYSERİ

Share: