MERAL AKŞENER ZEYTİNBURNU’NDA ESNAFI ZİYARET ETTİ

Marifet: EDDA SÖNMEZ – Kamera: FAHRETTİN ÖZTÜRK

İYİ Fırka Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün İstanbul’daki ziyaretlerinin üçüncü durağı Zeytinburnu oldu. Zeytinburnu’nda esnafın dertleri dinledikten sonra kürsü konuşması özne Akşener, “Şuculuk, buculuk üzerinden hepimizi birbirine düşüren ayrımsız dille yöntem yapılıyor. Günü geldiğinde oylarınızı vereceksiniz. Ama şuculuk buculuk üzerinden rey vermeye kalkışırsanız kazık yiyorsunuz. AK Partili belediyeler tablet dağıttılar. O tabletler yandaşlara gitti, tanıdığı olana gitti. Ayısı, dayısı olana gitti” dedi.

İYİ Tümen Genel Başkanı Meral Akşener, zaman İstanbul’da Küçükçekmece; Güngören ve Zeytinburnu esnafıyla bir araya geldi. Akşener’in üçüncü durağı Zeytinburnu’nda esnaf ziyaretinin peşi sıra vatandaşlara seslendi. Etraflı tıpkısı sürenin ardından Zeytinburnu’nda olduğu üzere bahtiyarlık duyduğunu dile getiren Akşener, mebus olduğu dönemde de dükkanları gezdiğini belirterek, şunları söyledi:

“ŞUCULUK BUCULUK ÜZERİNDEN REY VERMEYE KALKIŞIRSANIZ KAZIK YİYORSUNUZ: 2,5 yıldır dükkan dükkan, esnaf esnaf, kaza kaymakamlık, yer il geziyorum. Pandemiden ilk başladık, pandemiden bilahare bitmeme ettirdik. Bu ülkede aşağı vatandaşların, milletimizin, esnafın, atanamayan öğretmenin, EYT’linin, atanamayan gençlerin, akşama hangi yemeği pişireceğim diyen annenin, daraç problemi çekici öğrencilerin, kiraların uçup gittiği İstanbul’da ve Türkiye’üstelik kiracıların, dertlerin konuşulmadığı, buna kıymet şuculuk, buculuk üzerinden hepimizi birbirine düşüren tıpkısı dille siyaset yapılıyor. Haset geldiğinde oylarınızı vereceksiniz amenna. Burada tabiatıyla hepimizi tartın ve bu tartıyı ne öğür, hangi siyasetçi bizim derdimizle ilgilenir, hangi çözümleri oluşturuyor, ne hal elan ongun üzerinden tartın ve ona göre oyunuzu verin. Ama şuculuk, buculuk üzerinden düşünce vermeye kalkışırsanız aldatılma yiyorsunuz.

DOĞRU PARTİLİ BELEDİYELER TABLET DAĞITTILAR. O TABLETLER AYISI OLANA, DAYISI OLANA GİTTİ: Çocuğunun tableti var mı diye sorduğum insanların balaban çoğunluğu sokakta, o ilkokuldaki çocuğun tableti yok. İki yıl EBA’ya girildi. AK Partili belediyeler tablet dağıttılar. O tabletler yandaşlara gitti, tanıdığı olana gitti. Ayısı olana, dayısı olana gitti. Hakkınızı gasp ediyorlar. Sizi yün yumaklarıyla meşgul ediyorlar. Karşınızda duran bu kadını senelerdir bu havza tanır. Yahu, Zeytinburnu’nun orta durumunda ben PKK’lıyım ama Diyarbakır’a, Batman’a, Mardin’e gittiğimde da faili meçhulcuyum. Yâren ego neyim evet? Ego hangisiyim karar verin.

BİZ, HIRSIZLIK YAPMAYACAĞIZ 500 MİLYON DOLARLIK UÇAKLARLA GEZMEYECEĞİZ: Biz, 92 puanla atanamamış gencin acısını konuşmaya devam edeceğiz. Biz kavuşma sisteminin AK Tümen’ye iş bulma kurumu kabilinden davranmasını konuşmaya, onlar kaldırmıyorsa biz kaldıracağız demeye devam edeceğiz. Tığ, 82 puanla, 92 puanla atanamayıp 62 puanla, 58 puanla atanmış gençlerin yanı sıra ağlayan, umutsuz çocukların derdinin peşinde olmaya bitmeme edeceğiz. Onlara hal üreteceğiz. Arz bağan zor maaşı 3 bin 500 TL. Halbuki biz dedik ki yer bağan mütekait maaşı minimum ücret kadar olsun. Asgari ecir da baştan güncellensin. Soruyorum bu dükkanların içre minimal ücretle çalışanlara, evi icar olanın geçinmesi cins değil. 3 bin teklik kiralar ergin 6 bin teklik. Eş sahipleri diyor ki; ‘Çık 6’yı beğenmiyorsan 10 kağıda veririm.’ Sizden duydum. Tığ, hırsızlık yapmayacağız. 500 milyon dolarlık uçaklarla gezmeyeceğiz.”



Share: